Skam (tv-program)

”Skam”-stjärnan fick inte träffa William och Kate

Alla utom Lisa Teigen fick inbjudan till det kungliga mötet

avStina Dahlgren

1 av 5

Alla huvudrollsinnehavare i ”Skam” utom en var med under det kungliga mötet.

När det brittiska prinsparet besökte Oslo var inte Lisa Teige inbjuden.

– Jag tänkte “oj, okej”, säger hon i ”P3morgen”.

Förra veckan var det brittiska prinsparet William och Kate Middleton i Oslo. En av punkterna på programmet var att besöka skolan där den norska succéserien “Skam” är inspelad, Hartvig Nissen.

Givetvis var huvudrollsinnehavarna på plats, men det var en som saknades skriver Dagbladet. Lisa Teige som spelar Eva var inte med och det har fått många att undra.

– Det var för att jag inte blev bjuden. Jag fick ingen inbjudan, säger Lisa Teige i det norska radioprogrammet ”P3morgen”.

Såg det på nyheterna

Hon såg det kungliga mötet på nyheterna och tyckte det var konstigt att ingen hade sagt till henne.

– Jag tänkte “oj, okej”. Men annars tycker jag att det var helt okej. Jag har sagt nej till en del saker innan, för att jag känner att jag vill vara lite privat.

Håkan Moslet är redaktionschef på NRK P3 och ansvarig för Skam. Han säger att upplägget för mötet mellan prinsparet och “Skam”-skådespelarna var något som bestämdes av skolan, den brittiska ambassaden och NRK.

– Tillsammans med ambassaden enades vi om de utvalda skådespelarna som skulle vara behjälpliga med hertigparet. Vi la vikt på att få med de skådespelare som har varit eller är elever på Nissen, säger han till Dagbladet.

Beklagar det inträffade

Håkan Moslet säger också att platserna var begränsade och att de utgick ifrån vilka som tidigare har pratat om “Skam” på olika event.

– När det gäller Lisa så har hon uttryckt att hon vill fokusera på andra saker efter att sista “Skam”-avsnittet hade spelats in. Men vi tycker självklart att det är tråkigt att hon som huvudrollsinnehavare fick veta detta i nyheterna, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM