Jag älskar verkligen Sverige!

Publicerad:
Uppdaterad:

Shanna Smith

Kärleken förde tjugofemåriga Shanna Smith till Sverige.

Här har hon fått både skivkontrakt och en styvson.

– Jag älskar verkligen Sverige och hoppas att jag har samma chans att vinna som svenskarna.

Shanna Smith kommer från USA. Men frågan är om hon inte snart kan slå de flesta svenskar på fingrarna vad det gäller Melodifestivalkunskap. Hon sitter nämligen och surfar flera timmar varje dag för att leta upp fakta om tävlingen.

– Det här blir något att berätta för barnbarnen i framtiden. Jag tycker att det är en fantastiskt rolig upplevelse, säger hon.

Än så länge har hon inga barn tillsammans med pojkvännen sedan ett och ett halvt år tillbaka, Richard Evenlind. Om efternamnet klingar bekant så är det för att han tidigare varit gift med Erika, som ännu tidigare var gift med Yngwie Malmsteen. Erika hade själv en hit en gång i tiden med ”Together we're lost”.

– Vi kommer jättebra överens och hon har rått mig att slappna av och bara njuta av allt roligt i samband med tävlingen, säger Shanna.

Eftersom sexåriga styvsonen James inte pratar engelska får hon tillfälle att praktisera sina nyvunna svenskakunskaper på honom.

– Men språkkasetterna jag lånat från biblioteket är nog lite för gamla. Jag har fått lära mig att det är olämpligt att tjejer säger ”tjena” i Sverige.

James är en lojal supporter och väntar otåligt för att få se Shanna på tv. Men han är ingen säker röst i en eventuell final.

Han vill nämligen se tjejen från favoritprogrammet ”Nicke & Nilla” – Pernilla Wahlgren – vinna .

2. Shanna Smith

”Tonight’s the night”

Sofia Larsson

Publicerad: