Simon Kachoa: ”Jag trodde mitt liv var över”

Berättar nu om kokaindomen

NÖJE

Han vann ”Biggest loser” 2013 och dömdes tre år senare för narkotikabrott.

Nu berättar Simon Kachoa om när han åkte fast för kokaininnehav.

– Jag hade sådan ångest, säger han i programmet ”Biggest loser - Vad hände sen?

Simon Kachoa var 23 år gammal när han deltog i ”Biggest loser”. Målet var att han ”ville ha ett vanligt liv”, som han själv beskriver det. Han drömde om att hitta någon att hålla i handen och kunna gå på stan utan att undvika skyltfönster.

Kachoa är en av gästerna i specialprogrammet ”Biggest loser - Vad hände sen?”, där flera av de gamla deltagarna berättar om sina resor efter att kamerorna slocknat.

Efter att ha vunnit programmet 2013 upplevde han att en helt ny värld öppnades för honom.

– Till exempel blir du bemött för hur du ser ut. Så är det. Den som säger något annat ljuger för jag har varit på både sidor. Jag vågade aldrig prata med tjejer. Jag hade jättedålig självkänsla och självförtroende. Jag hade aldrig haft en tjej i hela mitt liv, säger han i programmet.

Dömdes för narkotikabrott

Inbjudningar till evenemang började strömma in och han ville gå på allt. Simon började umgås med ett annat klientel. 2016 åkte han fast för kokaininnehav och dömdes för narkotikabrott.

– För mig var det väldigt främmande till jag en dag tog ett väldigt dumt beslut och gjorde det, säger han och fortsätter.

– Jag tappade bort mig själv just där och då. Jag som person tidigare tror jag aldrig någonsin skulle kunna göra en sådan sak. Jag hade sådan ångest. Jag trodde att mitt liv var över.

”Fattade inte”

Överläkaren Stefan Brandt som också gästar programmet förklarar det är samma områden i hjärnan som aktiveras oavsett om det handlar om mat- och sockermissbruk eller kokainmissbruk.

– Man får ju en kick av det. I min värld där och då trodde jag inte att det var så allvarligt som det var. Jag fattade inte det, säger Simon Kachoa.

Nöjesbladet har sökt Simon Kachoa.

”Biggest loser - Vad hände sen?”, sänds torsdag 14 december på Sjuan klockan 21:00.

Biggest Loser, förvandlingarna 00:42
ARTIKELN HANDLAR OM