Christina Schollin om sina 80 år: ”Fylld av tacksamhet”

1 av 9 | Foto: Henrik Montgomery/TT
Christina Schollin.

avStina Dahlgren

NÖJE

I dag fyller Christina Schollin 80 år och det ska hon fira stort med hela familjen.

Hon ser tillbaka på sina framgångsrika år med värme och glädje.

– Det har varit ett liv fyllt av just liv, säger skådespelerskan.

I dag fyller Christina Schollin 80 år och hon har hunnit med en hel del genom åren. Redan som 21-åring kom hon in på Dramatens elevskola och sedan dess har det bara rullat på.

Några av hennes största roller är bland annat sommarflicka i filmen “Änglar, finns dom?” som blev en stor succé även utomlands, Ingmar Bergmans klassiker “Fanny och Alexander” och rollen som Birgitta i tv-serien “Tre kronor”.

Hur ska du fira den stora dagen?

– Mina barn har ordnat en överraskningsfest på en restaurang, där hela familjen samlas. Jag kommer att ha en större fest för vännerna senare under 2018.

Vilket är ditt bästa minne under de här åren?

– Jag är fylld av tacksamhet över att jag fått uppleva så mycket under alla dessa år. Det har varit ett liv fyllt av just liv. Med allt vad det innebär. Och naturligtvis är mina finaste minnen förknippade med mina barn – deras födelse och att få följa deras utveckling i livet.

Hur skulle du själv beskriva ditt liv under dessa 80 åren?

– Jag har ett motto: Lev Livet Levande! Lev Väl! Det är det jag har försökt att göra i mitt liv.

Du och din man firade tidigare i år 60 år tillsammans. Hur gör man för att hålla ihop så länge?

– Vi har båda samma grundsyn om vad som är viktigt i ett förhållande. Och vi har haft samma önskan om en fin familjesammanhållning där barnen var det viktigaste för oss. Vi har helt enkelt trivts med att vara en familj. Det finns en styrka i att ha varit tillsammans i med- och motgång och att vi har en historia att blicka tillbaka på.

Familjen Wahlgren – nu och då 00:36
ARTIKELN HANDLAR OM