Solange tvingas ställa in spelning – kämpar mot mystisk sjukdom

avMathilde Albinsson

1 av 3 | Foto: Rich Fury / TT NYHETSBYRÅN
Solange Knowles

Solange Knowles tvingas ställa in sin nyårskonsert i Sydafrika.

Hon har kämpat i hemlighet mot en sjukdom som påverkar nervsystemet i flera månader.

– Det är en komplicerad diagnos, säger hon.

Beyoncés syster Solange Knowles meddelar på Instagram att hon är för sjuk för att genomföra sin spelning på festivalen Afropunk fest i Sydafrika.

Hon skulle ha uppträtt på nyårsafton, men ställer in spelningen på läkarnas inrådan.

”Skrev, raderade och skrev det här igen typ fem gånger... Fortfarande inte helt säker på vad eller hur mycket jag ska dela med mig av. Hur som helst så är det så viktigt för mig att folket i Sydafrika, en plats med enorm innebörd för mig och som har har gett mig så mycket, vet varför jag inte kan uppträda på Afropunk på nyårsafton”, skriver Solange på Instagram.

Solange lider av autonom dysfunktion, även kallad autonom nervsjukdom, som uppstår vid störningar i det autonoma nervsystemet. Det autonoma nervsystemet i sin tur består av nerver som styr funktioner i kroppens olika organ och som inte är viljestyrda, till exempel hjärta, lever och magsäck.

”Komplicerad diagnos”

Personer med autonoma dysfunktioner har ofta lättare för att svimma eller får problem med blodtrycket. Även kroppstemperaturen, pulsen samt tarmens och urinblåsans funktioner kan påverkas.

Sångerskan förklarar i Instagram-inlägget att hon har behandlats för åkomman under de senaste fem månaderna.

”Det har varit en resa som inte varit helt lätt för mig. Ibland känner jag mig lugn och ibland inte alls så lugn. Det är en komplicerad diagnos”, skriver hon.

Enligt läkarna skulle en lång flygresa med efterföljande konsert bli för tuff för sångerskan.

Hon lovar dock fansen att återvända till Afropunk nästa år.

ARTIKELN HANDLAR OM