Oscar Magnusson om pappa Sven-Eriks smärtor – opererades för sent

avMathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

SVT hyllar folkkäre Sven-Erik Magnusson med en dokumentär, som sänds på kanalen i kväll.

Där berättar sonen Oscar om kärleken till sin pappa – och om Sven-Eriks sista svåra tid efter cancerdiagnosen.

– Operationen var egentligen gjord för sent, säger Oscar Magnusson i programmet.

1 av 2 | Foto: AFTONBLADET /85527
Oscar Magnusson

Sven-Erik Magnusson, sångare i Sven-Ingvars och folkkär artist, blev 74 år.

På onsdagskvällen hedrar SVT hans minne i dokumentären ”Sven-Erik Magnusson”. Där skildras hur Sven-Erik Magnusson bildade dansbandet Sven-Ingvars, tillsammans med de äldre skolkamraterna Ingvar Karlsson och Sven Svärd, bara 13 år gammal.

Sven-Erik Magnusson blev flickidol och erövrade topplisteplaceringar i över 60 år.

Han gick bort den 22 mars efter en lång tids kamp mot cancer. Men Sven-Erik Magnusson fortsatte att turnera in i det längsta.

– Jag åkte med honom upp till Göteborg när vi skulle få beskedet och jag vet att vi pratade hela vägen dit och man försöker vara väldigt optimistisk. Dumdristigt optimistisk, kanske, säger sonen Oscar Magnusson, 36, i dokumentären och fortsätter:

Opererades för sent

– Man har ju givetvis alltid en förhoppning om att saker och ting ska ha gått bra. Och operationen hade egentligen gått bra, men det var spritt. Operationen var egentligen gjord för sent. Vi satt där och fick det beskedet. Givetvis var det väldigt tungt för framförallt honom, men även för resterande familj.

Sven-Erik Magnusson hade en önskan om att livet skulle fortsätta precis som vanligt. Oscar Magnusson berättar att musiken, turnerandet och mötet med publiken fungerade som ett slags ”livselixir” för honom – något att hänga upp livet på.

– I många situationer hade han otroligt ont och var sliten ibland, men när han klev upp på scen så fanns det ju inte ett uns av det. Han lät ju aldrig sjukdomen ta över, tills den dagen när det inte går att bromsa. Då är det inte så mycket att göra heller, men fram till den dagen så vann han.

”Man får drömma och blunda”

Oscar Magnusson berättar även om sorgen efter pappan.

– Man skulle ge vad som helst för att man skulle få göra alla saker en gång till. Man får drömma och blunda och tänka tillbaka för att uppleva allt igen.

”Sven-Erik Magnusson” sänds på SVT1 klockan 20.00 onsdagen den 27 december.

Här är stjärnorna som lämnat oss 2017 00:45
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM