Så ska hon ta revansch

Av: Helena Trus, Ylva Niklasson, Elina Wessman, Martin Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Marie Serneholt driver med sig själv på scen efter schlager-fiaskot

1 av 4 | Foto: Foto: Jerker Ivarsson, Lina B Einarsson
”bäst att skoja” I kvällens deltävling i Göteborg driver Marie och Rickard med misstaget förra veckan. ”Skämtet föddes redan på planet från Luleå”, säger Rickard Olsson.

göteborg. I kväll tar Marie Serneholt revansch för missen i direktsändningen förra veckan – genom att driva med sig själv.

– Det är befriande att kunna göra en kul grej av det. Det var ju ett ögonblick som ingen missade, säger hon.

Förra veckan i Luleå hände det som inte fick hända.

Marie Serneholts värsta mardröm besannades när hon läste upp fel röstningsresultat.

Pojkvännen Måns Zelmerlöw berättar hur han led med Marie när hennes stora programledardebut svärtades ner av teknikstrulet.

– Jag är sjukt stolt över hur hon hanterade det. Jag känner att jag själv hade gått hem och lagt mig och gråtit, men hon och Rickard skötte det så snyggt. Men det är klart att man fick en klump i halsen när man såg det på tv, säger han.

Vill avdramatisera

Hälsningar haglade in efter sändningen förra veckan.

– Jag fick sms och blommor och har blivit bombad på Facebook. Jag har inte läst några tidningar i veckan eller tittat på internet, bara fått stöd från min underbara familj och från Måns som är oerhört viktig, säger hon.

När hon går upp på scenen igen i kväll har missen snarare väckt revanschlust än tryckt ner henne. Direktsändningen inleds med att programledarna driver med sig själva – och med missen.

– Skämtet föddes redan på planet från Luleå. Blir det krigsrubriker är det alltid bäst att skoja om det för att avdramatisera, säger Rickard Olsson.

”Jag är skyldig”

Men det är inte bara Melodifestivalen som driver med sig själva. I den konkurrerande kanalen TV4:s ”Let’s dance” kan inte David Hellenius och Jessica Almenäs låta bli att skämta med SVT-misstaget och ropa ut fel förlorare.

– Jag visste att Hellenius skulle vara där och talla, han älskar ju allt sånt där. Jag är kränkt – not. Dom får sköta sin grej. Hellenius söker alltid material i andra program, säger Rickard.

Och visst är det Hellenius som ligger bakom skämtet.

– Det där kan jag faktiskt ta på mig, det är jag skyldig till. Jag och Jessica Almenäs. Det händer ofta att vi kommer på saker. Vi försöker att inte binda oss till det manus som skrivs, utan köra lite, chansa lite, säger han.

Hoppas på hämnd

Är ni inte rädda att ni ska få igen i kväll när det är dags för deltävling två?

– Jag hoppas det, säger Hellenius.

Men Rickard Olsson är inte hämndlysten:

– Nej, man ska inte ta upp sådana där handskar, det blir bara fånigt.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN