Hets mot Hyséns nya kärlek

1 av 4
Glenn Hyséns civilstatus delar svenska folket i två läger. Medan vissa lyckönskar fotbollsikonens nya relation tar de flesta parti för exfrun Helena – genom att ösa kritik över nya kärleken Marie.
NÖJE

Efter 20 år bröt Glenn Hysén upp från sin hustru Helena — och förälskade sig i tandsköterskan Marie Brogren.

Nu växer känslostormen mot hans nya förhållande.

— Folk känner med exfrun, förklarar relationsexperten Eva Rusz.

Förre fotbollsstjärnan och expertkommentatorn Glenn Hysén, 51, bröt upp med hustrun Helena, 49, efter 20 års äktenskap – och avslöjade därefter att han hade förälskat sig i tandsköterskan Marie Brogren, 45.

Nu kritiserar många hans nya relation.

”Skäms på dig Glenn!!! Jag som gillade dig! Ynkligt!”, skriver signaturen ”lundamaifaren” – bara en av de hundratals personer som har engagerat sig i det färska förhållandet via kommentarsfält på Aftonbladet.se och andra nätforum.

”Jag förstår inte”

Medan vissa önskar paret lycka till är många upprörda och kallar Marie för ”lycksökerska”.

Klick! kontaktade Marie Brogren för att be henne kommentera folkets ilska:

– Jag förstår inte det här stora pådraget om mig och Glenn? Vi är lyckliga och mår bra, säger Marie.

Aftonbladets relationsexpert Eva Rusz tror att vreden bottnar i ett medlidande för exhustrun Helena Hysén som, enligt uppgift, ännu inte velat skriva på skilsmässopapprena.

– Man känner smärtan, det väcker en enorm ångest hos andra. Om hon bara hade sagt ”äh, stick du, jag skriver på papprena”, så hade ju ingen reagerat, säger Eva.

”Hot mot överlevnad”

– Rädslan för att bli lämnad är central hos alla människor. Att bli övergiven är ett hot mot vår överlevnad. Bebisen vill inte bli lämnad för då kan den inte skaffa käk, det här är samma symbolik.

Handlar det om igenkänning när folk blir så här upprörda, trots att de egentligen inte vet hur uppbrottet har gått till?

– Ja, det tror jag. Många känner igen sig. Alla människor har den här kärnan inombords och vi känner igen oss på en omedveten nivå.

Har tre barn

Den var den 10 januari i år som Glenn Hysén ansökte om skilsmässa från Helena Hysén vid Göteborgs tingsrätt. Paret har tre vuxna barn tillsammans och Eva Rusz berättar att många ifrågasätter sina förhållanden i en sådan livssituation.

– Flera människor i medelåldern sysselsätter sig kring det här. ”Ska vi fortsätta?” och ”Vad har relationen för funktion när vi inte har barn att ta hand om längre?” Det är ganska klassiskt att det blir en kris då, säger hon.

Glenn Hysén och Marie Broberg träffades under en reklamfilmsinspelning i höstas där hon var statist och han spelade huvudrollen. Marie beskriver deras första möte som ”kärlek vid första ögonkastet” och har berättat att de börjat planerat sin framtid tillsammans.

– Livet ser ju ut så, man möter människor man inte alls hade tänkt sig att möta. Det här betyder inte att han eller hans nya kvinna är skurkar på något sätt, men folk känner med exfrun, säger Eva Rusz.

Klick! har förgäves sökt Glenn Hysén och Helena Hysén.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!