Deras plan: Göra upp – i schlagern

avTorbjörn Ek

E.M.D.-stjärnorna vill tävla mot varandra med sololåtar

1 av 3 | Foto: PETER VAN DEN BERG
SÄGER BABY GOODBYE TILL E.M.D. Danny Saucedo är den i gruppen som har lyckats bäst på egen hand, men nu ser det ut som om han utmanas i schlagern av Mattias Andréasson och Erik Segerstedt.

LONDON. SVT:s dröm: en pojkbandsuppgörelse i direktsändning.

Hela E.M.D. vill ställa upp i Melodifestivalen 2012 – som soloartister.

– Både Mattias och Erik har skickat in sololåtar i år, berättar en källa.

Förra veckan skulle alla bidrag till Melodifestivalen 2012 ha lämnats in.

I helgen har den hemliga juryn lyssnat igenom de 2 915 bidragen och arbetar för fullt med sitt urval.

Totalt ska de plocka ut 16 låtar. Sedan återstår för Christer Björkman att välja ut ytterligare 15, bland de inskickade tävlingsbidragen, eller genom att bjuda in andra låtskrivare och artister. Dessutom ska tävlingen webbjokern i år utse ännu ett bidrag.

Besked den sista oktober

– Vi har som ambition att alla inblandade ska ha fått definitiva besked den sista oktober, säger Melodifestivalens projektledare Thomas Hall.

Men Nöjesbladet kan redan i dag avslöja flera kända namn som hoppas få tävla i Sveriges största musiktävling.

En av de största skrällarna är pojkbandet E.M.D. där alla tre medlemmarna vill tävla – men som soloartister.

E.M.D. tävlade 2009 med låten ”Baby goodbye” som slutade trea, och när Danny Saucedo i år ställde upp som soloartist blev han tvåa efter Eric Saade.

Nu hoppas både Erik Segerstedt och Mattias Andréasson på att kunna återupprepa succén.

– Både Mattias och Erik har skickat in sololåtar i år, bekräftar en branschkälla med god insyn för Nöjesbladet.

Och i en twist som kommer att tilltala Christer Björkmans förkärlek för nagelbitarspännande dueller erfar Nöjesbladet att även Danny Saucedo är sugen på att ta revansch och gå segrande ur slutstriden i Globen.

– Han har samarbetat med ett låtskrivarkollektiv som skickar in flera låtar till Melodifestivalen i år, säger en källa med god insyn.

Vill ha en jokerplats

Nöjesbladet har sökt men inte lyckats nå Danny Saucedo. Till vänner uppges han ha sagt sig kunna ställa upp igen om han hittar rätt låt. Enligt Nöjesbladets källor har han inte skickat in någon låt till juryn men räknar med att få en av schlagergeneralens jokerplatser.

Bedömer låtar

Christer Björkman vill inte kommentera en kommande pojkbandsuppgörelse i vårens melodifestival.

– Just nu är det låtarna vi bedömer, någon värdering på artister är inte där vi är just nu. Så det har jag ingen kommentar på än, säger Björkman men bekräftar att intressanta dueller och uppgörelser är viktiga för tävlingen.

– Allt som gör tv-programmet mer underhållande och mer spännande är ju av godo så klart. Sedan finns det massa sätt att nå dit, men det skulle kunna vara en av dem.