Efter ”Leaving Neverland” – Jacksons son har slutat prata

Michael Jacksons brorson Taj: ”Folk är oroliga”

avAlex Hartelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Dokumentären ”Leaving Neverland” har tagit hårt på Michael Jacksons yngste son, Blanket ”Bigi” Jackson.

Enligt artistens brorson, Taj Jackson, har ”Bigi” slutat att prata helt och hållet.

– Folk är oroliga för honom, säger Taj Jackson i programmet ”Victoria Derbyshire”.

I den omtalade dokumentären ”Leaving Neverland” berättar Wade Robson och James Safechuck om hur Michael Jackson förgrep sig på dem när de var barn.

Och de nya anklagelserna har tagit hårt på Jackson-familjen. I tv-programmet ”Victoria Derbyshire” berättar Michael Jacksons brorson, Taj Jackson, att artistens yngste son Blanket ”Bigi” Jackson, 17, slutat att prata helt och hållet.

– ”Bigi” är en av de mest pratglada i skolan, men han pratar inte längre. Folk är oroliga för honom, säger Taj Jackson i programmet.

Bor hos sin 88-åriga farmor

Enligt The Sun har Blanket ”Bigi” Jackson, som egentligen heter Prince Michael Jackson II, bott hos sin farmor Katherine Jackson, 88, ända sedan Michaels Jacksons död 2009.

Tidningen skriver att han levt ett ensamt liv i skymundan, något som bland annat oroat hans syster Paris Jackson. 2017 berättade hon att hennes lillebror mest skötte sig själv i farmoderns hus och fixade sina egna måltider som ofta bestod av flingor och snickerschoklad.

1 av 2 | Foto: MARKSMAN / MEGA
Blanket Jackson.

Även Michael Jacksons före detta bästa vän och ”Bigis” gudfar, Mark Lester, har uttryckt sin oro för gudsonen.

– De försöker att skydda honom från omvärlden, vilket kanske inte är så bra. Att skydda honom från vissa saker, självklart, men att hålla honom isolerad är inte rätt, har han tidigare sagt till The Sun.

Vill återuppta kontakten med ”Bigi”

Mark Lester är gudfar till samtliga av Michael Jacksons barn: Paris, Prince och Blanket ”Bigi” Jackson. Men sedan popikonen dog 2009 har han haft ytterst lite kontakt med barnen.

Nu hoppas han återuppta kontakten med Blanket ”Bigi” Jackson.

– Blanket skulle kunna prata med min egen son. Alla behöver en vän – du kan inte ha för många. Vi tillbringade en hel del tid med dem när de växte upp.

HBO:s val att sända dokumentären har fått Michael Jacksons dödsbo att reagera kraftigt. De har tidigare stämt kanalen på cirka 930 miljoner kronor, och beskrivit i stämningsansökan hur artisten tidigare friats i domstol i samband med övergreppsanklagelserna 2005.

Michael Jackson dog 25 juni 2009.

”Leaving Neverland” visas i två delar och sänds på SVT Play.

Publicerad: