”Farmen”-Marias hårda kritik mot TV4

Maria Bjerkheden: ”Sjukaste jävla tv-programmet ever”

avAlex Hartelius

Maria Bjerkheden kastades ut när hon lämnade en död höna på trappan till storbonden Mahsa Farajollahis stuga.

Nu anklagar Maria TV4 för att vinkla programmet och uppmana till mobbning.

– Det finns en agenda bakom allting, säger Maria.

I kvällens program får Maria Bjerkheden, 52, lämna ”Farmen” efter att ha lagt en död höna på trappan till storbonden Mahsa Farajollahis, 30, stuga.

Till Nöjesbladet säger hon att hon är missnöjd med hur produktionen vinklar programmet och att hon porträtterats på ett felaktigt sätt.

– Det finns en agenda bakom allting som händer där och det spelar ingen roll vad man säger för det kommer vinklas på ett sätt som genererar pengar till produktionen, säger Maria.

När Paolo Roberto kommer till gården för att berätta för Maria att hon tvingas lämna programmet tror hon till en början att han skämtar.

”Farmen”-Maria: ”Sjukaste tv-programmet”

– Men sen när han sa att jag är för hård tänkte jag att det var produktionen som bestämde det här. Det var ingen annan som klagade och jag hade aldrig några fiender där inne, säger hon och fortsätter:

– Det var jävligt skönt att åka hem. Det var flera som ville åka hem men som inte fick.

Foto: TV4
Maria Bjerkheden.

Du menar att TV4 stoppade de andra?

– Ja, man får inte lämna programmet. Det är kontraktsbrott. Inger (Johansson som fick lämna på grund av hälsoproblem reds. anm) fick böna och be om att få åka hem. Hon var jättesjuk. Sjukaste jävla tv-programmet ever.

TV4 om kritiken

Vad menar du med sjukaste programmet?

– Jag är inte den sista som kommer att få åka ut och det är fler som kommer att bli sjuka. Många är oerhört besvikna på hur man vinklar allting. Man ser bara det dåliga. TV4 borde se till så att det inte är några orättvisor, för det är saker som är upplagda för att leda till mobbning. Det är ett spel för galleriet.

Nöjesbladet har varit i kontakt med Joel Bendrik, exekutiv producent för ”Farmen”, som tycker att det är tråkigt att höra om hur Maria upplever programmet.

”Det är väldigt tråkigt att Maria känner så här. Hon blev tvungen att lämna Farmen för att hon bröt mot de regler och riktlinjer som finns”, skriver han i ett mejl.

ARTIKELN HANDLAR OM

Farmen

Mobbning