Nöje

”Roll on” retar radiopubliken

NÖJE

De har fått kultstatus med humorprogrammet ”Roll on” i P 3.

Men vissa blir provocerade av Klara Zimmergrens och Mia Skäringers lågmälda ironi.

–?Vi är som mögelost, det tar ett tag innan man fattar grejen.

KULTKUL Programmet ”Roll on” i P 3 har fått kultstatus. Kanske är det för programledarna Klara Zimmergrens och Mia Skäringers speciella ironi – den som samtidigt retar gallfeber på många.

KULTKUL Programmet ”Roll on” i P 3 har fått kultstatus. Kanske är det för programledarna Klara Zimmergrens och Mia Skäringers speciella ironi – den som samtidigt retar gallfeber på många.

Foto: ANDERS WEJROT

Drömmen har gått i uppfyllelse. Efter sommarvikariat och inhopp kör humorparet Klara Zimmergren och Mia Skäringer sitt eget program i P 3 på helgerna. Efter ett och ett halvt år i etern har ”Roll on” nu en trogen beundrarskara och en växande lyssnarkrets.

”Värsta egokicken”

Det märktes inte minst under Hultsfredsfestivalen härom veckan då publiken satt bänkad långt innan ”Roll on” skulle sända live från scen.

–?Det var värsta egokicken. Vi trodde våra lyssnare var äldre och var osäkra på om de här unga tjejerna skulle fatta ironin, men de var verkligen hängivna fans, säger Mia.

Speciell ironi

–?Ja, man har en bild av att unga tjejer mår så dåligt i dag och bara oroar sig för sina kroppar Så det är extra kul att kunna ge kraft med hjälp av humorn, säger Klara.

Radarparet beskriver själva sin humor som en speciell form av ironi, snäll och varm. Men den som väntar sig klatschiga one-liners och snabba poänger blir besvikna.

”Tycker vi är sega”

–?Ja, de fattar inte oss överhuvudtaget, de tycker nog bara att vi är sega. Det händer att vi får mejl där folk undrar vem fan som släppte in oss i studion, säger Klara.

I ”Roll on” dryftas relationer av allehanda slag genom karaktärer som Gulletussan, Viveka Andebratt och Roll on-mannen. Men att de kör en kvinnlig humor skriver de inte under på.

”Humor är gränslöst”

–?Humor är gränslöst och könlöst. När vi driver med alla svårigheter det innebär att vara människa kan nog alla känna igen sig, säger Mia.

Båda har alltid haft lätt att få folk att skratta ända sedan de var små.

–?För mig blev det ett sätt att överleva. Jag var lite kraftig och mer pojkaktig än de andra tjejerna och det var inte alltid så kul. Men genom att vara rolig fick jag en slags bekräftelse på att jag dög, säger Mia.

Karin Lindstedt

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu startar sommar-rean hos Åhléns – 50 % på utvalda varor!

Åhlens

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje