Orgien har blivit blasé

NÖJE

– men ”Big Brother” visar bra jämställdhet

Foto: SKITIGT Visst. De nakna brösten är skitig tv - men "Big brother" har en mjuk sida också.

Gissa om det finns saker man kan ifrågasätta med gårdagens "Big brother live", typ vad duschscenen med Angelica och Linn skulle vara bra för, varför vi fick se Kristian onanera - och varför vi fick reda på hur länge han höll på.

Men hur skitigt det än är med alla nakna silikonbröst och allt snack om oralsex och "fittpiercingar", så känns det lite som att sparka in öppna dörrar att tjöta om det. Alla verkar rätt överens om att Kanal 5:s orgier i sex börjar kännas blasé.

Så, jag har i stället letat med ljus och lykta efter någonting positivt med såpan, som kan lugna oroliga föräldrar en aning och faktiskt lära kidsen något om mänskliga relationer. Och trot eller ej, jag kom på en sak: "Big brother" visar en relativt mjuk och jämställd mansroll.

Killarna sminkar sig, de plattar håret, de nojar över sina kroppar, de har ändlösa diskussioner om relationer och känslor och gråter och kramas.

En bryter ihop när han hör sin flickväns röst, en annan kryper ner under täcket och gråter för att han känner sig ensam och saknar sin dotter, en tredje låter tårarna falla fritt när han blir utröstad.

Det är rart på något sätt. Och alltid är det någon cool småkille med bandana där ute som hajar att det är bättre att snacka med någon när man är deppig än att gå ut och sparka ner kärringar på stan.

Karrometer

”Big brother”

Läs mer

Karolina Fjällborg

ARTIKELN HANDLAR OM