Nöje

Peace & Love-festivalen återuppstår

Av: 

Torbjörn Ek

Martin Gustafsson

NÖJE

Plötsligt lades Sveriges största festival ner.

Men nästa år återuppstår Peace & Love igen.

– Vi har sökt tillstånd för flera veckor under sommaren så vi kan ha flera alternativ öppna, säger arrangören till Dalarnas tidningar.

I våras kom chockbeskedet. Sveriges största musikfestival Peace & Love hade inte sålt tillräckligt med biljetter och sommarens arrangemang ställdes in.

Men nu skriver Dalarnas tidning att festivalen återuppstår nästa sommar.

Som arrangör står den ideella stiftelsen Peace & Love Foundation. Tiina Ohlsson är ordförande för stiftelsen:

– Vi planerar för att vi ska ha ett Peace & Love-evenemang nästa sommar. Så luddigt är det faktiskt för närvarande. Det finns idéer men vi har inte format det klart än, säger hon till Dalarnas tidningar.

Men exakt när festivalen kommer äga rum är osäkert:

– Det är heller inte bestämt, vi har sökt tillstånd för flera veckor under sommaren så vi kan ha flera alternativ öppna, säger Tiina Ohlsson till tidningen.

Man kommer att starta om i mindre skala.

– Det kommer inte att bli den gigantiska festivalen som vi sett tidigare, utan en omstart. Att ha förväntningar på Jay-Z är inte realistiskt, säger hon.

Jan Bohman, kommunstyrelsen ordförande, är glad över nyheten. 

– Peace and Love har betytt väldigt mycket för Borlänge. Vi har haft många unga människor som varit här, fått en positiv minnesbild av Borlänge och det har varit bra för besöksnäring och i stället för att prata om en stad med mycket kriminalitet så har man pratat om Borlänge som freden och kärlekens stad. Så det är ju jävligt kul naturligtvis, säger han till Nöjesbladet.

När Peace & Love förra året gick i konkurs var skulderna stora. Skulderna till konsertarrangören Live Nation uppgick till exempel till nästan 21 miljoner kronor.

Och om Live Nation kommer arbeta  med Peace & Love igen är oklart.

– Med tanke på den ekonomiska smäll vi fick ta i och med konkursen förra året så är vi restriktiva med vilka festivalarrangörer vi gör affärer med, säger Kristofer Åkesson på Live Nation.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje