Nöje

Fast and furious-skådis död i bilkrasch

NÖJE

”The fast and the furious”-stjärnan Paul Walker och vännen Roger Rodas dödskraschade natten till söndag, svensk tid.

Rodas åttaårige son och Walkers bästa vän försökte få ut de döda ur den brinnande Porschen, skriver New York Daily news.

– Det fanns ingenting han kunde göra, säger ögonvittnet Jim Torp.

Under lördagen deltog Paul Walker i en välgörenhetsinsamling till förmån för offren för tyfonen i Filippinerna i Santa Clarita, norr om Los Angeles.

Hans kompis Roger Rodas, som var racingproffs, var också på plats och de två gav sig iväg på en testtur i Roger Rodas Porsche Carrera GT.

Det slutade i tragedi.

Försökte rädda vännen

Av någon anledning körde Roger Rodas av vägen. Bilen kraschade in i ett träd och en våldsam brand bröt ut.

– Den slukades av lågorna, säger Antonio Holmes, kompis till Paul Walker, till Santa Clarita Valley Signal enligt New York Daily News.

Enligt polisen kan hög hastighet ha varit en bidragande orsak till olyckan.

Antonio Holmes berättar att han och flera andra sprang till olycksplatsen med brandsläckare när de hörde kraschen.

– Vi försökte. Vi försökte.

Men det var förgäves.

Paul Walker och Roger Rodas dog direkt.

Ögonvittnet Jim Torp berättar för New York Daily News att Roger Rodas åttaårige son hoppade över ett staket och sprang mot det brinnande bilvraket.

– Han försökte få ut sin pappa ur bilen. Paul Walkers bästa vän försökte få ut Paul medan bilen fortfarande stod i lågor. Han försökte rädda sin vän... men det fanns ingenting han kunde göra, säger Jim Torp.

På grund av kropparnas skick har rättsläkaren ännu inte givit en fullständig identifiering av de döda, skriver TMZ. Rättsläkaren väntar på tandkort innan identifieringsarbetet kan fortsätta.

”Kommer att sakna dig”

På skådespelarens Facebooksida har hans talespersoner lagt ut ett meddelande:

”Det är med stor sorg i våra hjärtan som vi kan bekräfta att Paul Walker gick bort i dag i en tragisk bilolycka under sitt deltagande vid ett välgörenhetsevenemang för hans organisation Reach out worldwide” står det på Facebooksidan.

Paul Walker är mest känd från The fast and the furious-filmerna.

Nu sörjs han av anhöriga, vänner, fans och Hollywood-eliten.

"Bror, jag kommer att sakna dig väldigt mycket. Himlen har fått ännu en ängel", skriver skådespelaren Vin Diesel, som också var med i The fast and the furious-filmerna, på sitt Instagramkonto.

"Jag är mer än förkrossad just nu", skriver James Wan, regissör för "Fast and Furious 7" som ska komma ut 2014, på Facebook.

Skådespelaren blev 40 år gammal.

Bilen ska enligt Hollywood Reporter ha haft flera tidigare ägare och när den senast var ute på marknaden var säljpriset drygt 2,3 miljoner kronor. Enligt tidningen ska en förare ha sagt att bilen är ”läskig” att köra – även för ett proffs.

Inspelningarna av ”Fast 7” har redan påbörjats i Atlanta. Eftersom det var Thanksgiving i USA under helgen var skådespelarna lediga men skulle ha flugit tillbaka under söndagen, enligt Hollywood Reporter.

På grund av dödstragedin är det fortfarande oklart när inspelningarna tar vid igen. Enligt TMZ skulle Walker ha spelat in nyckelscener under veckan.

Filmbolaget Universal vill i nuläget inte kommentera filmens framtid, skriver Hollywood Reporter.

ANNONS

Se ditt kreditscore, din budget och mycket mer. Gör en kreditkoll på dig själv - helt gratis. Se din kreditkoll direkt

Extern länk från MinKreditkoll

Kolla här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje