Musikalstjärnan Rennie Mirro skadad – tvingas sjukskriva sig

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3
Dansaren Rennie Mirro och sångerskan Hanna Lindblad är båda med i ”Flash Dance”. Nu är det dock osäkert med hur Rennies framtid ser ut.

NÖJE

Musikalstjärnan Rennie Mirro bröt foten på scenen – men genomförde hela föreställningen. Nu är han gipsad och sjukskriven.

– Vi får se hur vi gör med min roll i ”Flashdance”, säger han.

Rennie Mirro, 42, är aktuell i musikalen ”Flashdance” på Chinateatern i rollen som ”Nick”. I går, under en soloföreställning på samma teater, bröt han foten på scenen.

– Jag landade fel i min entré. Det var ett skutt som blev lite högre och lite längre än väntat. Direkt när jag landade kände jag att foten var av, säger Rennie Mirro.

Gipsades i natt

Det visade sig vara en fraktur. Efter föreställningen fördes Rennie Mirro till sjukhus och gipsades under natten. Nu tvingas han sjukskriva sig.

– Jag hade övat in hoppet med jumpadojor. I går hade jag lackskor, och de var inget vidare stöd alltså. Men jag genomförde föreställningen, att avbryta var inte ett alternativ, säger Rennie Mirro.

Wahlgren tar över

Under tiden han är borta från ”Flashdance” kommer Linus Wahlgren att ta över rollen som Nick.

– Jag har bara ett dansnummer, men jag måste vänta på att läkaren bedömer att jag kan belasta foten igen, säger Rennie Mirro.

”Konstnärligt övervägande”

Vad som händer efter det är oklart. Foten kommer att vara gipsad en tid framöver.

– Som det ser ut nu kommer vi att genomföra föreställningen utan ändringar, men vi får ta det bit för bit. Det blir väl ett konstnärligt övervägande som teatern får göra – om de vill ha en av huvudrollerna i gips, skrattar han.

”Vill ha en hej-dundrande show”

Bosse Andersson, producent för ”Flashdance”, säger att produktionen vill ha tillbaka Rennie Mirro i rollen så snabbt som möjligt.

– Han är främst skådespelare i föreställningen, så förhoppningsvis tar det inte allt för lång tid, men det är ett övervägande Rennie och hans läkare får göra, säger han.

Får han spela i gips?

– Vi vill inte att föreställningen ska lida. Det ska vara en hej-dundrande show, säger Bosse Andersson.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN