Tittarilska mot TV4 – visade fel film

avJakob Meijer

Reta inte upp Patrick Swayze-fansen.

TV4-tittarna trodde de skulle få se kultklassikern ”Point break” med Swayze i huvudrollen.

Men på fredagskvällen var den plötsligt utbytt – mot nyinspelningen från 2015.

”Såg fram emot att se en bra klassiker och blev så grymt besviken”, skriver en upprörd tittare på TV4:s Facebooksida.

Originalet från 1991 med Patrick Swayze och Keanu Reeves har hyllats till skyarna, medan nyinspelningen från 2015 har sågat längs med fotknölarna.

Många tittare blev därför rejält besvikna när de förstod att det var 2015 års ”Point break” och inte den äldre versionen som TV4 visade på fredagskvällen – och det trots att man gjort reklam för originalet under hela veckan.

”Stängde av skiten”

På TV4:s Facebooksida har de arga kommentarerna strömmat in under kvällen.

”Nu lackar jag ur! Ni visar trailern av filmen ’Point Break’ hela veckan, nu pratar vi om originalet... Sen så visas den nya värdelösa kopian från 2015.
Snacka om att jag blev lurad! Skäms på er!!!”, kommenterar en tittare.

En annan skriver:

”Grymt besviken på er, TV4. Varför gör man reklam för en film från 1991, och sedan visar man en från 2015?? Där det inte är samma skådespelare, knappt samma handling.. Hoppas någon reklam- eller programansvarig får ett allvarligt kvartsamtal på måndag.”

”Hade så sett fram emot detta. I stället stängde jag av skiten.
Ska bli spännande nästa gång ni ska visa en ’nyinspelad’ James Bond-film med Mr. Bean i huvudrollen.... morr!”, skriver en tredje.

1 av 2 | Foto: 20TH CENTURY FOX / PRO 7
Original-filmen.

TV4:s försvar: Miss i kommunikationen

I flera timmar fick kanalen svara på läsarnas arga kommentarer och att döma av svaren rör det sig om ett misstag. Man har helt enkelt gjort reklam för fel film.

”Vi är ledsen att det har blivit en miss i kommunikationen och att vi visat fel trailer för kvällens långfilm. Det är den nya versionen som varit planerad och någonstans på vägen har det gått snett”, skriver TV4.

Nöjesbladet har sökt TV4.

ARTIKELN HANDLAR OM

TV4