Här är Eric Saades nya video

NÖJE

Se videon med honom – och Gustaf Norén

1 av 3

Premiären av videon till Eric Saades låt ”Wide awake” är här.

Videon gestaltar ett destruktivt beroende men på ett abstrakt vis.

– Alla med ett beroende kan relatera till det, säger artisten.

Videon till ”Wide awake” tar plats både i och utanför en husvagn som står på en äng i skogen. Där ses Eric Saade leva destruktivt. Under låtens gång slår han sönder inredningen och kastar spritflaskor mot golvet. Det handlar om ett beronde, men vilken sort låtar han vara osagt.

– Det finns en tanke med det, så alla med ett beronde kan relatera till det. Det kan vara kärlek eller droger. Därför gillar jag att skriva abstrakt, säger artisten.

Att vilja slå sönder en vägg i frustation eller riva ned en tv tror han är en känsla många känt. Men han vill inte heller gå in på när han själv känner det.

– Jag skulle aldrig skriva en låt som berättade om mina dåliga sidor. Jag skulle inte våga blotta mig så mycket. Därför skriver jag mer abstrakt, det blir mer intressant också, säger han.

Vill ha kontroll

Videon är en del i Erics nystart. Och för första gången har han tagit på sig rollen som regissör.

– Jag ville kontrollera allt. Jag har kontrollerat all musik och ville göra det med videon också. Det var svårt att vara framför kameran samtidigt som jag ska agera och säga hur de ska filma. Men jag fick mersmak nu, säger Eric Saade.

”Wide awake” är skriven av Eric själv tillsammans med Gustaf Norén, som även han sjunger i låten.

– Gustaf är otroligt roligt att skriva musik med. Det är enkelt att skriva med honom. Han är väldigt mycket utanför boxen om man säger så, säger Eric Saade.

Den 24 juni släppte artisten EP:n ”Saade”.

ARTIKELN HANDLAR OM

Eric Saade