Publicerad:
Uppdaterad:

Brolle och Perrelli på folkparksturné

Av: Agneta Elmegård

Publicerad:
Uppdaterad:

Letar efter Sveriges bästa rockröst

1 av 3 | Foto: JONAS ENG
Nu ska de ut på en kombinerad folkparksturné och talangjakt.

Brolle och Charlotte Perrelli har sommarplanerna utstakade. Tillsammans ska de ut på en stor folkparksturné för att leta efter Sveriges bästa rockröst.

— Det finns så många fantastiska personer i Sverige med röster som aldrig får uppmärksamhet, säger Charlotte Perrelli.

Den 7 juli sparkar paret i gång en omfattande talangjakt kombinerat med folkparksturné. När Klick träffar Brolle Wallmark, 34, och Charlotte Perrelli, 41, är de mitt uppe i repetitionerna inför sommarens folkparksturné där de kommer att kora Sveriges bästa rockröst. Talangerna får äran att framföra en låt med duon – live. ­Inför hemmapublik.

– Anmälningarna har bara haglat in. Vi har fått in 1 000 anmälningar och ska välja ut 17 personer vilket varit svårt eftersom de flesta låter skitbra, säger Brolle.

Charlotte nickar instämmande.

– Det finns så många talangfulla personer i Sverige med röster som aldrig får uppmärksamhet eller ens blir upptäckta. Det är ju långt ifrån alla som vill stå inför en kamera och bli bedömda i direktsändning. Då känns det här lite snällare, säger Charlotte Perrelli.

Grammisnominerade Brolle som turnerat flera år i folkparkerna med sin Rock’n roll on tour har länge haft missionen att återuppliva gamla folkparks-arenor. Förra året hade han Nanne Grönvall, 54, som sidekick. I år är det Perrelli som ska axla den manteln.

– Rock är inte helt nytt för mig. Men folk förknippar mig nog mest med schlager eller pop. Jag har ­turnerat med Rhapsody in rock flera omgångar och drar mig inte för att sjunga AC/DC-låtar, vilket jag gör rätt ofta på gig, förklarar Charlotte med ett leende.

”En av Sveriges bästa röster” 

Brolle i sin tur erkänner att han inte hade koll på Charlottes rock­meriter men att han sätter en stor ära i att det är just Charlotte han ska turnera med.

– Jag hade inte tänkt på Charlotte som rock ’n roll tidigare men hon har ju en av Sveriges bästa röster och nu känns det bara helt självklart. Jag är imponerad över hennes allsidighet, säger Brolle.

Ni ska kora årets rockröst. Vem av er två har den bästa rösten?

– Brolle har vi bara en av i det här landet. Han har drivet och ett säreget uttryck i rösten. Han är väldigt egen i sitt fack, tycker Charlotte ­Perrelli.

Brolle i sin tur vidhåller Charlottes röst som en av Sveriges bästa i sin genre.

– Hon har en enorm styrka och kraft i rösten och framför allt uthållighet. Det är imponerande att höra och se en sådan erkänd artist jobba, säger Brolle.

Vilka egenskaper värdesätter ni mest hos varandra?

– Brolle är enormt proffsig och han har ett stort hjärta för musiken. Glädjen över att vilja leverera och ge järnet är stor vilket är en enormt ­positiv egenskap, säger Perrelli.

– Charlotte är fantastiskt lyhörd vilket är en viktig komponent för att kunna hålla ihop en hel turné. Sedan har jag sällan träffat en så positiv person som henne, förklarar Brolle.

”Jag har missat flera flyg”

Om ni fick byta röst med någon för en dag. Vems röst skulle ni vilja ha?

– Jag skulle välja Sven Wollters röst. Gillar djupet i den, säger Brolle.

Perrelli väljer också en svensk artist.

– Jag är allätare när det kommer till röster, men får jag bara välja en så tar jag Monica Zetterlund. Men då skulle det och andra sidan vara mycket jag inte skulle kunna göra med rösten den dagen.

Ni ska stå ut med varandra hela ­sommaren. Vem av er kommer alltid försent?

(Båda tittar på varandra och ­skrattar)

– Vi är nog ganska punktliga båda två. Jag kommer aldrig försent. Jag hatar att inte vara i tid. Jag är tidoman och det hänger med från min uppfostran om att man ska ha respekt för andras tid. Ska jag flyga någonstans vill jag vara på flygplatsen två timmar i förväg, säger Charlotte bestämt.

Brolle är mer av en tidsoptimist förklarar han.

– Jag kommer alltid i sista minuten när jag ska flyga. Jag har missat några flyg bara för att jag tycker att jag har så gott om tid. Jag hatar att stressa, det är dödande.

Vem av er har den konstigaste grejen för er innan ni går upp på scen?

– Vi har ju två separata loger så jag vet inte vad Charlotte gör, men jag måste sova en stund innan jag går på scen. Två timmar innan ett fram­trädande tar jag en tupplur. Det ­behöver bara vara en kvart, men ­sedan är jag beredd.

Charlotte i sin tur går igenom ­låtlistan.

– Innan ett uppträdande sitter jag i logen och gör mig i ordning och går igenom hela låtlistan. Det blir som en slags meditation, förklarar hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: