Färjan-Håkan till sjukhus med extrem magåkomma

Av: Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

Har inte gått på toa på 11 dagar

1 av 5

Färjan-Håkan har drabbats av extrema magproblem.

Han har inte gått på toa på elva dagar och har nu tvingats söka akutvård.

– Du får ju panik alltså, säger han.

Håkan Hallin, känd från tv-programmet ”Färjan” och ”Håkans bar” har råkat ut för en rejäl förstoppning. Efter att ha flugit från sitt hem i Thailand till Visby för att jobba har han inte kunnat gå på toaletten ordentligt.

– Det brukar ta tre till fyra dagar innan magen kommer igång med den svenska maten. Den här gången har jag ätit pizza, köttbullar och vräkt i mig mat. Efter åtta till nio dagar svällde magen upp som en badboll och då kände jag att det inte är normalt, säger han.

Sökte akutvård

Oron växte när svullnaden inte gick ner. Efter att ha provat med flera olika lavemang beslöt sig Håkan för att söka akutvård.
– Läkaren sa att jag skulle få prova gotländskt lavemang. Jag trodde hon skämtade. Jag hade aldrig hört talas om det men det är med sirap och ljummen mjölk som de för in i ändtarmen. Jag kände att det bubblade till, men inget hände.

Efter att ha åkt hem och väntat, men fortfarande inte kunnat tömma tarmen åkte Håkan in till akuten en andra gång.

– De kände på magen, tog prover och körde in mig i en stor röntgen. Jag fick provsvaren som sa att jag inte har någon tumör och ingen cancer. De sa att jag har en kraftig magförstoppning och att om det inte bättre inom en vecka fick de hitta på någonting. Det kan ju bli operation tillslut om det är så illa.

Får panik

Nu har det gått elva dagar.
– Jag fick högt blodtryck och hjärtklappning. Jag vart riktigt rädd. Du får ju panik alltså. Nu mår jag bättre men jag har inte gått på toaletten ordentligt. Jag har fått pulvermedicin som jag dricker så jag tror och hoppas att tarmsystemet jobbar lite nu, säger han.

Få bästa kollen på de viktiga nyheter och ett intressantare Facebookflöde på köpet - följ Nöjesbladet på Facebook

Publicerad:

LÄS VIDARE