Benny Andersson

Bekräftat: Abba gör virtual reality-show

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Samarbetar med Spice Girls-skaparen Simon Fuller

Nöjesbladet avslöjade världsnyheten för över en vecka sen.

Nu bekräftar skivbolaget Universal att Abba planerar en sorts comeback - i virtual reality.

– Våra fans över världen ber oss alltid att återförenas så jag hoppas att de tycker att den här nya Abba-skapelsen är lika spännande som jag tycker, säger Anni-Frid Lyngstad i ett pressmeddelande.

Abba-medlemmarna har, precis som Nöjesbladet kunde avslöja för över en vecka sen, jobbat tillsammans med Simon Fuller för att ta fram sitt nya digitala virtual reality-koncept ”Digital Abba”.

Simon Fuller är tv-producenten som ligger bakom shower som ”Idol” och ”So you think you can dance” och också mannen som skapade Spice Girls.

Virtual reality-Abba

Nu bekräftar skivbolaget Universal Nöjesbladets avslöjande om Abbas digitala comeback i ett pressmeddelande.

”Nästan 35 år efter sitt senaste offentliga framträdande förbereder sig Abbas medlemmar för att ge sina fans världen över vad miljoner av dem drömt om men trott varit omöjligt: En ny underhållningsupplevelse.” skriver skivbolaget.

Enligt pressmeddelandet ska man använda sig av det senaste inom virtual reality-teknologin för att ”möjliggöra för en ny generation fans att se, höra och känna Abba på ett sätt som tidigare varit omöjligt att föreställa sig.”

Medlemmarna medverkar

Alla fyra av Abbas medlemmar uppges medverka i projektet för att säkerställa att man inte tummar på bandets ursprungliga vision.

– Vi inspireras av framtidens gränslösa möjligheter och älskar att vara del av att skapa något nytt och dramatiskt här. En tidsmaskin som fångar essensen av vilka vi var. Och är, säger Benny Andersson i pressmeddelandet.

Anni-Frid Lyngstad påminner om fansens ständiga önskan om en återförening.

– Våra fans över världen ber oss alltid att återförenas så jag hoppas att de tycker att den här nya Abba-skapelsen är lika spännande som jag tycker, säger hon i pressmeddelandet.

Mer detaljer om vad det nya projektet kommer innehålla lovar skivbolaget att gå ut med under 2017.

Nöjesbladets avslöjande om Abbas kommande samarbete med Simon Fuller spreds snabbt över världen förra veckan och återgavs av bland andra brittiska tidningarna The Sun och Daily Express och även av nyhetskanalen Sky News i Australien.

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

LÄS VIDARE

UNIK KARTLÄGGNING: Abbas alla miljarder

ÄMNEN I ARTIKELN

Benny Andersson

Abba

Virtual reality