Karin Adelsköld

Karin Adelsköld gör ett bikinistatement

Av: 

Louise Åström

NÖJE

Hyllas på nätet efter peppande instagraminlägget

Karin Adelsköld är trött på träningshetsen.

För att peppa andra att acceptera sin kropp har hon postat en bikinibild.
Nu hyllas hon på nätet.
– Jag kände att det är viktigt att göra det här eftersom att jag inte lär vara ensam med bikiniångest, säger hon.

När komikern och tv-profilen Karin Adelsköld bytte om till bikini i helgen fick hon sig en tankeställare.
– Jag tror inte att jag var ensam om att i helgen för första gången sätta på mig bikini sedan förra sommaren. Det är inget värdigt ögonblick när man vit och gråmelerad kränger på sig en alldeles för liten bikini. Första tanken var "vad fan, ska jag stå på stranden om en månad, det är ju katastrof”, säger hon.

Gör ett tydligt statement

Sedan tänkte hon om och beslutade sig för att strunta i all träningshets och istället göra ett statement. På sin instagram har hon nu laddat upp en bild på sig själv iklädd bikini med den tillhörande texten "SÅ FÅR DU EN BIKINIKROPP. Ta en bikini. Ta en kropp. Klart!”.
– Det tränas, hetsas och bantas för den så kallade bikinikroppen. Men alla har ju en bikinikropp. Det handlar om att stå emot det här idealet. Det är så skevt. Jag kände att det är viktigt att göra det här eftersom att jag inte lär vara ensam med bikiniångest.

”Släpp ut magen”

Karin Adelsköld hoppas att bilden ska få fler att släppa ångesten.
– Jag vill att folk ska tänka att de är helt perfekta som de ser ut just nu. Släpp ut magen och gå på stranden. Sedan kan man ju absolut träna om man vill det. Jag tränar ju, men jag är inte den smala typen och tänker inte be om ursäkt för det. Vi måste passa på att njuta av sommaren. Jag såg jättemånga som stod i provrummen och grät i helgen för att de skulle köpa shorts. Vi kan inte hålla på så.

Hyllas på nätet

Hyllningarna fullkomligt rasar in efter att Adelsköld bikinipeppat Sverige. Hennes inkorg svämmar över av tack-mej från andra som fått sommarångest.
– Det är så mycket meddelanden från folk med långa historier. De säger tack, att det är underbart och fantastiskt. Det känns ju så klart fantastiskt att det inspirerar. Men det känns också sorgligt. Jag är långt ifrån ensam att vara i den här åldern och storleken. Vi ser alldeles för lite normala kroppar.
Vad blir nästa steg?

– Jag måste ju ta det här ett steg längre. För barnens skulle vill jag inte visa mina bröst. De tycker det är lite smått pinsamt. Men annars har jag väldigt roliga bröst. Jag har ammat två barn och de ser ut som två väl använda tepåsar. Jag får börja med att använda stringbikini så får vi ta brösten nästa sommar, säger hon och skrattar.

ANNONS

Vinterns stora rea hos Cellbes är här! Upp till 60% rabatt på tusentals varor. Röda priser gäller!

Extern länk från Cellbes SE

Handla nu

Publisert:

LÄS VIDARE

”Jag packade bilen när han var på jobbet”

ÄMNEN I ARTIKELN

Karin Adelsköld

Klick!