Full fart på dansgolvet

NÖJE

Nobelmiddagen har övergått till efterfest

1 av 3

Medaljerna har delats ut och efter en lång Nobelmiddag har det blivit dags för efterfest.

På dansgolvet syns Nöjesbladets reporter Markus Larsson med både Alice Bah Kuhnke och Anna Kinberg Batra.

Markus Larsson hade redan innan kvällens festligheter blivit lovad en dans av Alice Bah Kuhnke. Och visst blev det en svängom med demokrati- och kulturministern, med både snurr och stora leenden.

Det bjuds på både pardans och ringdans på efterfesten och vår reporter Markus Larsson har dessutom fått dansa med både centerpartiets partiledare Annie Lööf och moderaternas Anna Kinberg Batra.

Men inte nog med det, självaste statsministern Stefan Löfven lämnade frun Ulla Löfven för en liten stund för att visa Markus Larsson hur man dansar på riktigt.

Andra som syntes på dansgolvet var bland andra Jan Björklund, Gustav Fridolin och David Batra.

Vaktel på menyn

Runt 1300 gäster deltog i Nobelfestligheterna, som började vid 19-tiden med en procession där kungafamiljen och hedersgästerna kom in i Blå hallen. Menyn, som var hemlig in i det sista, bestod bland annat av kolbakad havskräfta, vaktel från Södermanland och till efterrätt: Sudachimoln med hjortronsorbet, misosmulor och friterat rispapper.

En som inte var med under kvällens festligheter är litteraturpristagaren Bob Dylan. Hans tacktal lästes upp av USA:s ambassadör Azita Raji. Läs hela talet här.

ARTIKELN HANDLAR OM