”Success-memen” räddade pappans liv

NÖJE

Pojken bakom populära bilden drog in över 100 000 dollar

1 av 2 | Foto: Sam Griner när han var 11 månader gammal.

Bilden togs under ett strandbesök när Sam Griner bara var 11 månader.

Nu har den populära memen räddat livet på Sams pappa Justin.

– Det enda jag är glad för med bilden nu är att den räddade min pappa från att dö, säger Sam Griner till NewStatesman.

Tack vare en bild där Sam Griner frenetiskt kramar en handfull sand med ett bestämt uttryck i ansiktet har han blivit känd över hela världen som memen ”Success kid” – alltså Framgångsbarnet. Men kändisskapet och bilden i sig roar honom inte speciellt mycket. Däremot lyckades han rädda livet på sin pappa med hjälp av memen.

2006 drabbades Sam Griners pappa Justin av njursvikt på grund av en genetisk åkomma och han tvingades till dialys i flera år för att överleva. Sex år senare fick familjen reda på att Justin behövde en njurtransplantation.

”Glad att människor tycker om det”

För att ha råd med kostnaderna startade Sam Griners mamma Laney en insamling. Så fort internet förstod vems pappa det var som behövde hjälp lyckades de på bara några dagar få ihop över 100 000 dollar, alltså nästan en miljon kronor.

Förra året genomgick Justin njurtransplantationen och mår idag bra. Sam Griner som nu har hunnit bli tio år tycker att det bästa med bilden är att han lyckades rädda sin pappa på grund av den.

– Jag är väldigt glad över att jag är känd för jag är glad att människor tycker om det. Jag är glad att det kan göra människor glada när de är ledsna. Jag är också väldigt glad för att jag fortfarande har en pappa, säger Sam Griner.

ARTIKELN HANDLAR OM