Snart är Peter Jihdes sprutkampanj över

1 av 9 | Foto: Peter Jihde.
NÖJE

För snart ett år sedan startade Peter Jihde en kampanj för att sprida kunskap om diabetes.

Imorgon går kampanjen i mål.

”För att visa att det går att leva ett fullgott liv med diabetes. Och att man inte alltid behöver ha brallorna nere...”, skriver Peter Jihde på Instagram.

På Instagram-kontot ”jihdesdiabetes” har tv-profilen Peter Jihde under det senaste året delat med sig av ”Varje spruta. Varje dag” i en kampanj för att hjälpa andra som drabbats av diabetes och för att sprida kunskap om sjukdomen. Men i morgon är det dags att avsluta kampanjen.

”Har nu nästan 42 000 följare som delar med sig av sina tankar kring livet med diabetes. Tack! Hur går vi vidare när sista sprutan är förevigad i morgon kväll?”, skriver Peter Jihde till en bild på Instagram.

Kommentarsfältet har fyllts av hyllande kommentarer och många hoppas att Jihde kommer fortsätta dokumentera och dela med sig av sin sjukdom på något sätt.

”Kommer öka drastiskt”

Sedan Peter Jihde fick diagnosen för fyra år har han jobbat hårt för att öka kunskapen om diabetes. Han har bland annat skrivit boken ”Jihdes diabetes – en match för livet” tillsammans med sin fru Karin.

– Jag har känt att någon måste berätta det här. Sjukdomen kommer att öka drastiskt. När jag gick ut med min diabetes, fick jag många mejl från främst mammor med barn som hade diabetes. Barn som skämdes och därför misskötte sin sjukdom. Jag fikade med några av dem i TV4:s matsal och drog demonstrativt ned brallorna och gav mig själv en spruta, för att markera, har Peter Jihde tidigare sagt till Nöjesbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Diabetes