Averys nya mordavslöjande

Uppdaterad 2016-08-14 | Publicerad 2016-01-06

Nya uppgifter om brottet som blev en succéserie på Netflix

Spoilervarning.

Steven Averys öde har skildrats i ”Making a murderer”.

Nu kan dokument som nyhetssajten TMZ fått tag på avslöja andra misstänkta.

Steven Avery från succédokumentärserien ”Making a murderer” på Netflix dömdes till livstids fängelse för mord. Avery som hela tiden nekat till anklagelserna kom redan för 7 år sedan med ett eget avslöjande kring hur mordet på Teresa Halbach, som han och brorsonen Brendan Dassey dömdes för 2005, kan ha gått till.

Enligt sajten TMZ, som nu kommit över de här rättsliga dokumenten från 2009, hävdar Avery där att det finns stora möjligheter att hans egna bröder bragt Halbach om livet.

Historia av våld

Han påstår i dokumenten att bröderna Earl och Charles båda har en historia av sexuellt våld mot kvinnor. Earl ska till och med ha erkänt sig skyldig till sexuella övergrepp på sina två döttrar.

”Försökt strypa fru”

Avery hävdar att Charles har visat både våldsamt och stalkeraktigt beteende mot ett flertal kvinnor. Bland annat ska han ha blivit anklagad för att ha försökt strypa sin fru med en telefonsladd innan han haft samlag med henne. Alla incidenter runt Charles ska också ha ägt rum månaden innan Halbrach mördades – och dessutom i samma område.

Steven Avery har också hittat ett möjligt motiv till att bröderna försökt sätta dit honom för mordet: De tre var i luven på varandra angående familjeföretaget.

LÄS VIDARE