Sanna Lundells miljonkrav på Persbrandt – för fler barn

avAndreas Hansson

”Det är minst en årsinkomst som går åt till att fostra ett barn”

1 av 5 | Foto: FAMILJELIV
Sanna Lundell i Youtubeprogrammet ”Mom enough”.

Mikael Persbrandt vill ha ett barn till.

Nu berättar särbon Sanna Lundell att hon har ett miljonkrav som villkor för att utöka familjen.

– Det är minst en årsinkomst som går åt till att fostra, föda, vänta ett barn, säger Sanna Lundell i Youtubeprogrammet ”Mom enough”.

De har redan två barn ihop.

Nu drömmer Mikael Persbrandt om tillskott i familjen, och då har Sanna Lundell kravet klart: en rejäl summa pengar.

– Jag har sagt då till min särbo, som väldigt gärna vill ha ett barn till, att jag i så fall vill ha en miljon. Det kan ju låta helt sjukt. De flesta börjar ju skratta när de hör det, säger Sanna Lundell i Familjelivs Youtubeprogram ”Mom enough”.

Kvinnor förlorar ekonomiskt

Hon menar att samhället måste börja se föräldraskapet som att driva ett företag – även rent ekonomiskt där kvinnan ofta drar det kortaste strået.

– Det handlar om att sätta föräldraskapet lite grann i perspektiv till vad man som kvinna förlorar på det rent ekonomiskt. För det gör man. Jag skulle säga att man förlorar en miljon, alltså på företaget. Det är minst en årsinkomst som går åt till att fostra, föda, vänta ett barn, säger Sanna Lundell i ”Mom enough”.

Hon säger också att undersökningar visar att kvinnor i högre grad lägger pengar på förbrukningsvaror som hela familjen använder, medan männen köper soffor och tv-apparater som sedan har ett reellt värde vid en eventuell separation.

Könsfällan ”ett mönster”

I yrkeslivet mäter vi arbete i pengar, till skillnad från hushållsarbetet vilket gör att man i allmänhet ser ner på arbetet hemma med barnen.

– 90 procent av alla män träffar tjejer som är i genomsnitt sju år yngre. Tjejen flyttar in till killen, det här är ett mönster. Mannen tjänar redan mer eftersom han har sju års längre arbetslivserfarenhet och då blir hans jobb viktigare. Jag lever med en man som är 15 år äldre och etablerad skådespelare, det är klart att hans provfilmning för en Hollywoodfilm blir viktigare. Men det är den inte, säger hon i ”Mom enough”.

Gick in i väggen

Sanna Lundell var hemma med parets äldsta son som hade mjökproteinallergi under första året. Hon sov inget och försökte ändå jobba heltid.

– Det var en galen tid som gjorde att jag gick rakt in i väggen och var sjukskriven i fyra månader, säger hon i ”Mom enough”.

Sanna Lundell och Mikael Persbrandt har varit tillsammans i tio år. Tidigare i år berättade hon om det turbulenta förhållandet i tidningen ”Mama”.

– Vi har något slags pausartat tillstånd sedan ett år tillbaka. Jag har väldigt svårt att lämna honom och han verkar ha väldigt svårt att lämna mig. Vi har varit ihop i tio år, har säkert gjort slut 20 gånger och kämpat som djur. Vi har gått i så många parterapier för att få ordning på saker och ting, sa hon till tidningen.

Få den ABSOLUT bästa kändiskollen rätt ner i ditt Facebookflöde - följ Nöjesbladet på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!