11 september-attackerna

Låtskrivarna i kväll: ”Klart låten ska diskas”

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Nöjesbladet träffar en bedrövad låtskrivartrio efter Anna Books diskning

Lennart Wastesson, Sven-Inge Sjöberg och Larry Forsberg är bedrövade.
Lennart Wastesson, Sven-Inge Sjöberg och Larry Forsberg är bedrövade.

GÖTEBORG. Anna Books låtskrivare är förkrossade.

Utan deras vetskap publicerade moldavisk tv deras låt 2014 - därför diskas nu Anna Book från Melodifestivalen.

– Det är ett solklart fall, det är klart att låten ska diskas, säger Larry Forsberg.

Det är en bedrövad låtskrivartrio som möter Nöjesbladet i hotellfoajén i Göteborg.

– Det är en mörk dag för Anna Book och för oss tre och Camilla Läckberg, säger Sven-Inge Sjöberg.

Trion Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson och Larry Forsberg har tidigare skrivit hits i Melodifestivalen som After Darks ”La Dolce Vita” och Brandsta City Släckers ”Långt härifrån”.

”Vi kände inte till det här”

Nu diskas deras låt ”Himmel för två” från Melodifestivalen för att den redan publicerats av moldavisk tv, efter att trion skickat in låten till deras uttagning 2014.

– Vi fick ju reda på det här samtidigt som Anna Book och Camilla Läckberg vid ett kaotiskt möte med Christer Björkman och SVT:s ledning, vi kände inte till det här. Det sista vi hörde från Moldavien är ungefär två och ett halvt år sen: ”Sorry guys you're no longer in the competition”. Vad bra, då är låten fri att använda till annat, tänkte vi. Vi kunde inte drömma om att de skulle lägga ut även de låtarna som inte togs ut till tävlingen på nätet, säger Larry Forsberg.

SVT särade på Book och låtskrivarna

Efter att SVT lämnat beskedet att deras bidrag skulle diskas såg Melodifestivalens redaktion till att Anna Book och låtskrivarna gick åt olika håll.

– SVT gjorde den bedömningen att Anna är i chock, Forsberg, Wastesson och Sjöberg är i chock, vi ska inte ha den blinde leda den blinde här, de ska inte trösta Anna för de behöver tröst själva, så de sa åt oss att åka på olika håll och sen har vi fått hjälp på separat håll, för tro oss, det här är inte den roligaste dagen i våra liv, säger Larry Forsberg.

Ni har en låt till med i år, After Darks ”Kom ut som en stjärna”.

– Den är lugn. Den har aldrig lämnat Sveriges gränser så vi är helt lugna på den fronten. Vi förstod att den frågan skulle komma, säger Lennart Wastesson.

Läckberg hoppas att Anna vill sjunga ändå på lördag

Textförfattaren Camilla Läckberg hoppas att Anna Book ändå ska välja att framföra ”En himmel för två” på lördag, fastän utom tävlan:

”Tråkigast är det naturligtvis för Anna som slitit hårt o jobbat i fyra månader med detta framträdande, och hon älskar oxå låten så mkt. Så allas våra hjärtan går till Anna som fick det hårdaste slaget av oss alla ikväll. Men vi hoppas hon ändå orkar ladda om och köra låten på lördag - hon har fått den möjligheten. Hon får avgöra själv, men tror många av er där ute delar min åsikt - gå ut på lördag Anna och KICK ASS!!” skriver Läckberg på Instagram.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kickstarta hösten hos MEDS – fina kampanjer på allt du behöver här!

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

11 september-attackerna

Melodifestivalen

Anna Book

Camilla Läckberg