Sanna Nielsen om minneskonserten: ”Väldigt speciellt”

avJakob Meijer

Publicerad:
Foto: Margareta Bloom Sandebäck
Sanna Nielsen.

I dag hedras offren i terrorattacken på Drottninggatan med en minneskonsert i Kungsträdgården.

– Det kommer kännas, det vet jag, säger Sanna Nielsen om de starka känslorna inför konserten.

På årsdagen av terrorattacken väljer regeringen och Stockholms stad att hedra och minnas offren, bland annat med en minneskonsert i Kungsträdgården.

Sanna Nielsen är en av de som uppträder. Hon ersätter Jill Johnsson, som tidigare i veckan tvingades ställa in. För Nielsen var det självklart att tacka ja.

– Absolut. Jag är tacksam för att de ringde, och att jag var hemma så jag kan göra det här. Det är en ära att få stå här i dag och vara tillsammans med alla människor. Den här dagen är väldigt speciell, säger artisten.

För ett år sedan satt Sanna Nielsen i ett plan från Thailand på väg hem till Stockholm. När hon landade klockan åtta på kvällen visste hon inte vad som hänt.

– Jag satte på min mobil som alla andra, och man hade massa missade telefonsamtal och sms om var man befann sig. Vi gick in på Aftonbladet direkt och såg vad som hänt. Man kom hem till en chock.

Framför Gärdestads klassiker: ”Inger hopp”

På minneskonserten kommer Sanna Nielsen att framföra Ted Gärdestads ”Himlen är oskyldigt blå”.

– Det är en låt som jag gjort större delen av mitt liv. Jag har alltid älskat den låten och jag tycker den passar fint in till den här dagen. Det är bara att lyssna påt texten. Vilket hopp den inger, och vad man kan känna just nu. Att i allt det här som hänt så finns det också en otrolig värme och kärlek.

Sanna Nielsen berättar om de starka känslorna inför konserten.

– Vi stod och repade och så kom det förbi folk som lyssnade och bara det kändes. Sen är det direktsänt, precis vid klockslaget då det hände, så det kommer nog kännas ganska mycket, säger hon och fortsätter:

– Man kommer säkerligen bli tagen av stundens allvar, och minnas tillbaka. Det är en fruktansvärd dag som var för ett år sedan, men vi ska också försöka minnas offren, familjerna och försöka hedra dem på allra bästa sätt.

Förutom Sanna Nielsen medverkar bland andra Malena Ernman och Lars Winnerbäck i konserten, som leds av Mark Levengood.

Minneskonserten sänds på SVT med start klockan 14:15.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM