Pernilla Wahlgren försvarar Benjamin efter kritiken: Vill inte stressa honom

avJakob Meijer

Schlagervinnaren Benjamin Ingrosso bor fortfarande hemma, något som retat upp ”Wahlgrens värld”-tittarna.

Nu försvaras han av sin mamma Pernilla Wahlgren.

– Vi kan inte tvinga ut våra barn och slänga ut dem ur hemmet för att de absolut måste flytta hemifrån, säger hon i podcasten ”Wahlgren och Wistam”.

I maj kommer han att representera Sverige i Eurovision song contest i Lissabon. Samtidigt syns Benjamin Ingrosso, 20, i ”Wahlgrens värld”. Många tittare har reagerat på att han fortfarande bor hemma, vilket Pernilla Wahlgren tar upp i sin podcast ”Wahlgren och Wistam”.

– Benjamin, som jag tycker är världens finaste, varmaste, artigaste och gulligaste kille, kan han få mycket skit för hur han beter sig i ”Wahlgrens värld”, säger hon i podden.

Wahlgren brukar då försvara sin son med att han är en tonåring.

– De är lite morgontrötta och de är lite lata. Han gör mycket fint på annat håll men han kanske inte är världens bästa på att städa hemma. Då brukar folk säga att han är inte tonåring, han är tjugo, säger Pernilla Wahlgren.

Men Wahlgren hänvisar nu till ny forskning som menar att tonårsperioden borde räknas upp till 24 år, och inte till 19 år som i dag. Bland annat på grund av att tonåringar i dag når viktiga milstolpar senare i sitt liv, exempelvis börjar de aktivt dejta och tar körkort senare, jämfört med tidigare generationer.

– Jag tycker det är bra. Man är inte vrålmogen för att man råkar fylla 20, säger Pernilla Wahlgren.

Svarar på kritiken

Hon och poddkollegan Sofia Wistam diskuterar när ens barn ska flytta hemifrån. Och Pernilla Wahlgren har inga planer på att stressa sin son.

– Det är inget fel med de äldre tonåringar, eller de som råkat fylla tjugo och fortfarande bor hemma. För vi kan inte tvinga ut våra barn och slänga ut dem ur hemmet för att de absolut måste flytta hemifrån, säger hon i podcasten.

– Om Benjamin bara låg på soffan hela dagarna och inte gjorde ett skit och bara låg här och krävde att jag skulle laga mat till honom och inte hade något jobb, skulle jag säga: ”Hörru! Upp ur soffan och skaffa dig ett jobb och flytta hemifrån”. Han har sin säng. Om han kommer hem kommer han hem och lagar lite middagar och vi har det mysigt. Då vill jag inte stressa honom att köpa lägenhet och flytta hemifrån. Så känner jag.

ARTIKELN HANDLAR OM