Johnny Depp stäms av sina livvakter

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Jonathan Short / AP TT NYHETSBYRÅN
Johnny Depp.

Livvakterna omgavs av droger och laddade vapen och fick ingen lunchrast eller lön.

Nu stämmer Johnny Depps före detta anställda stjärnan och kräver ersättning.

Det är fortsatt deppigt för Johnny Depp, 54.

I tisdags lämnade hans före detta detta livvakter Eugene Arreola och Miguel Sanchez in en stämningsansökan mot sin förre arbetsgivare, rapporterar People.

Säkerhetsvakterna började jobba för skådespelaren 2013, men menar att hans beteende förändrades runt 2016. Då började de känna sig utsatta och osäkra på sin arbetsplats eftersom det började förekomma droger och laddade vapen i skådespelarens närhet.

Fick ingen lön

Vakternas schemalagda lunchpauser och raster upphörde och de fick ingen övertidsersättning. Flera gånger ska deras löneutbetalningar ha uteblivit eller blivit försenade.

Säkerhetspersonalen tvingades också ta hand om Depps barn, något som egentligen inte ingick i deras arbetsuppgifter.

”Sanchez fick veta att han skulle ge efter för Depps barns alla infall och var orolig att han skulle förlora sitt jobb om han inte följde deras order”, lyder en del i stämningsansökan.

Anklagades för misshandel

Johnny Depp har några besvärliga år bakom sig.

Sommaren 2016 separerade han och ex-frun Amber Heard och kort efteråt anmälde Heard skådespelaren för misshandel. I samband med det utfärdade en domstol ett besöks- och kontaktförbud för Depp, efter att Heard anklagat honom för att ha slagit henne, dragit henne i håret och kastat en mobiltelefon i hennes ansikte.

Sedan i fjol har flera amerikanska medier kunnat rapportera att Depp drabbats av en ekonomisk kris. Skådespelaren ska enligt uppgift bränna drygt 20 miljoner kronor i månaden.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN