Nu fruktar familjen för dotterns liv

Av: Carina Bergfeldt, Mira Micic

Publicerad:
Uppdaterad:

Whitney Houston dog av en kombination av alkohol och lugnande tabletter

1 av 7 | Foto: Foto: PACIFICCOASTNEWS
SISTA FESTEN Whitney Houston lämnade nattklubben Tru Hollywood tillsammans med pojkvännen Ray J och sin dotter Bobbi Kristina. Åter på sitt hotell ska stjärnan ha fortsatt festandet.

Bobbi Kristina Brown hittades sovande i badkaret, dagen innan hennes mamma dog.

Efter Whitneys död drabbades hon av panikattacker och fördes till sjukhus två gånger.

Nu fruktar familjen för 18-åringens liv.

FICK ETT BARN  1993 födde Whitney Houston dottern Bobbi Kristina.
Foto: Foto: AP
FICK ETT BARN 1993 födde Whitney Houston dottern Bobbi Kristina.

När polisen genomsökte svit 434 på Beverly Hilton hittade de flera receptbelagda preparat. Enligt TMZ fanns bland annat Lorazepam, Valium och Xanax, tillsammans med starka sömnmedel.

Och tabletterna, i kombination med alkohol, verkar vara det som blev 48-åriga Whitney Houstons död.

Vatten i lungorna

TMZ uppger nu på sin sajt att de första obduktionsresultaten har kommit, och att sångerskans familj är informerade om vad de visar.

En källa inom familjen berättar för TMZ att Whitney Houston, enligt rapporten, hade vatten i lungorna, men inte tillräckligt mycket för att hon skulle drunkna. Man tror att hon var död redan när kroppen sjönk under vattnet i badkaret.

Mostern hittade henne

Källan berättar vidare att det var sångerskans moster, Mary Jones, som hittade henne i badkaret. Hon hade varit inne i sviten och lagt fram på sängen den klänning sångerskan skulle bära den kvällen. När det var gjort lämnade hon hotellrummet.

När hon återvände en halvtimme senare var klänningen fortfarande orörd.

Mary Jones gick då in i badrummet, hittade sångerskan, kallade på hjälp och började med hjärt- och lungräddning.

Fruktar för Bobbi Kristina

Nu avslöjar TMZ att Whitneys 18-åriga dotter, Bobbi Kristina, råkade ut för en liknande händelse dagen innan hennes mamma dog. Källor nära 18-åringen berättar att hon, av oklar anledning, somnade i badkaret. TMZ uppger att hon inte vaknade till förrän hennes vänner lyckades ta sig in i rummet. Detta hände på samma våning i hotellet Beverly Hilton, där Whitney Houston dog.

Dagen efter, när sångerskan hittades, befann sig Bobbi Kristina i hotellets lobby. People Magazine skriver att hon var ”utom sig” och att hon sedan försökte ta sig in i rummet medan ambulanspersonal försökte återuppliva sångerskan.

– Bobbi Kristina skrek ”Vad är det för fel på henne?! Vad är det för fel på henne?!” om och om igen, säger ett ögonvittne till tidningen.

Två sjukhusbesök på ett dygn

Vid 23-tiden på kvällen lokal tid hämtades 18-åringen av ambulans, efter att hon ”brutit ihop fullständigt”. Hon släpptes efter ett par timmar men var tillbaka på sjukhuset mindre än tolv timmar senare, då hon fått ytterligare en panikattack.

För mindre än ett år sedan var Bobbi Kristina inskriven på samma avvänjningsklinik som Whitney.

18-åringen har tidigare fångats på bild då hon snortar kokain.

Nu är skräcken stor hos Whitneys mor, Cissy Houston, 78, att även hennes barnbarn ska gå samma mörka öde till mötes.

Begravning i Atlanta

Oron verkar delas av Bobbi Kristinas far, Bobby Brown, som i natt avbröt sin pågående turné för att åka till Los Angeles och vara med dottern.

Källor uppger för TMZ att familjen fruktar att Bobbi Kristina kan vara självmordsbenägen.

Familjen planerar nu att så snart som möjligt, förmodligen redan i morgon, flyga Whitney Houstons kropp till Atlanta, där man ska begrava henne.

Publicerad: