– Jag listar de 50 bästa hårdrocksgitarristerna

Aftonbladet Hårdrock! är tillbaka. Efter förra årets succé gör det efterlängtade magasinet comeback. Tredje numret innehåller 100 tuffa sidor med stor Mötley Crüe-special och allt du behöver inför sommarens hetaste hårdrocksfester Sweden Rock, Metaltown, Getaway Rock och mycket mer. Som vanligt är tidningen packad med intervjuer, reportage, listor och krönikor.

Hallå där Klara Force, 30, gitarrist i Crucified Barbara som nu blir krönikör för Aftonbladet Hårdrock!

– Det känns bra. Och väldigt nervöst. Man har gått utanför sin bekvämlighetszon, å det grövsta. Jag har jobbat som fasiken. Jag tycker om att skriva men eftersom jag inte gör det dagligen så är det annorlunda för mig jämfört med dem som gör det jämt. Man väger vartenda ord på våg.

Har det varit roligt?

– Det har varit jättekul. Jag har suttit både dag och natt. Jag jobbar ju extra på ett äldreboende och har suttit och skrivit i pauserna.

Vad skriver du om?

– Det blir en lista på de 50 bästa hårdrocksgitarristerna och en krönika.

Blir det personligt?

– Krönikan blev lite mer personlig än vad jag trodde från början. Det är ju ett annat format än vad jag är van vid så det blir ju lite nervöst på ett annat sätt men det kändes ändå inte så konstigt som jag trodde.

Hur mycket hårdrock är du?

– Jag tror jag är lika delar hårdrock och vanligt svennevårdbiträde. Det är 50/50. Det är skönt att få vara både och. Man kan vara Klara Force ibland och sen går man till jobbet ibland och knegar.

Vad är det bästa med hårdrock?

– Vi som lyssnar på och älskar hårdrock tar det på allvar. Man lyssnar verkligen och samlar på skivorna. Att vara hårdrockare är något som identifierar en som människa.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att alla som hör vår nya skiva kommer att tycka att den är lika bra som vi tycker själva.

Namn: Klara Force

– Klara Rönnqvist Fors. Ålder: 30. Bor: Stockholm.

Familj: Längtar efter en katt. Inkomst: 130 000 kronor om året. Gör: Gitarrist i Crucified Barbara. Aktuell: Som krönikör i Aftonbladet Hårdrock!

Publisert: