Superbandets mål: ta över schlagern

NÖJE

Svenska Youngblood är klara för Melodifestivalen

1 av 2
Här är superproducenten David Kreugers stora satsning: svenska Youngblood.

LONDON. Här är första bilden på superproducentens nya pojkband.

David Kreuger har jobbat med Westlife, Il Divo och Backstreet Boys.

Nu lägger han allt krut på fem unga svenska stjärnskott – som också kommer att tävla i Melodifestivalen.

Hemlighetsmakeriet har varit enormt bakom projektet som David Kreuger jobbat med tillsammans med musikmakaren Fredrik Kempe, koreografen Thomas Benstem och managern Robert Skowronski.

Men i helgen läckte ett första smakprov från debutsingeln ”Blame it on you” ut på nätet, en modern upptempolåt med tydlig refräng.

På både allomusic.com och djshop.de kunde man lyssna på singeln med pojkbandet som fått namnet Youngblood.

”Får se upp”

Skivbolaget EMI vill inte bekräfta något, men enligt Nöjesbladets källor kommer bandet i dag också att presenteras som artister i Melodifestivalen 2012. De ska framföra Fredrik Kempes och David Kreugers låt med samma namn som pojkbandet: ”Youngblood”.

Danny Saucedo och Mattias Andréasson ska nog känna sig lite oroliga. De här killarna lär dra en hel del av de superviktiga tjejrösterna, säger en källa med insyn i projektet.

Sedan i juni har man hållit hemliga auditions över hela Sverige och till slut hittat de fem killarna på bilden här intill. Fyra svenska och en norsk i åldrarna 18 till 19 år, enligt Nöjesbladets källor.

– Man har ju sett den nya vågen av pojkband som One Direction och Wanted som gjort supersuccé i England. Tanken är att Youngblood ska jobba med svenska producenter som också redan jobbar med internationella superstjärnor, säger en källa.

Kända namn

Och där är de redan. Förutom David Kreuger som producerat debutsingeln så har den skrivits av Alexander Kronlund som bland annat jobbat med Britney Spears, tillsammans med låtskrivarteamet Quiz & Larossy som tidigare skrivit låtar till Kelly Clarkson, Alexandra Burke och Westlife.

ARTIKELN HANDLAR OM