Peg Parnevik drog från mamma Mias 50-årsfirande – för att spela i Sverige

avMathilde Albinsson

1 av 3

Mia Parnevik fyllde 50 på tisdagen.

Men dottern Peg övergav firandet – och drog från landet.

Anledningen: Hon ska spela på Spy bar – med brittiska stjärnduon Sondr.

– Jag kände mig faktiskt ganska elak som åkte, säger hon.

Peg Parnevik påbörjade sin artistkarriär 2016. Succén tog fart direkt. Hon gav sig ut på turné med en singel, och ett gäng oprövade låtar.

Sedan dess har hon bland annat vunnit pris som Årets nykomling 2016 vid P3 Guld – och medförfattat Sigrid Bernsons Melodifestivalbidrag ”Patrick Swayze”.

Och på torsdag gästar hon och Molly Pettersson Hammar brittiska dj-duon Sondr, som premiärgiggar i Sverige på Spy bar i Stockholm.

Sondr består av Lorenzo Cosi och Yk Koi, som var för sig har skrivit och producerat låtar åt artister som Lana Del Rey, Meghan Trainor och Ella Eyre.

– Det är lustigt, för vi har aldrig träffats! Imorgon blir första gången, säger en förväntansfull Peg Parnevik till Nöjesbladet.

”Jag är supertaggad!”

– För nästan exakt ett år sedan skickade de över en låt, ”Live, love, learn” som jag tyckte var ascool. Jag ville verkligen vara med på den. Det är så himla kul att samarbeta med någon annan. Låten är inte den musik jag gör egentligen, det är housemusik men med lite ”country-feeling”. Det är lite ”Avicii-vibe”. Jag är supertaggad!

Men spelningen innebär också att Peg Parnevik tvingades sticka från sin mammas födelsedagsfirande. Mia Parnevik fyllde 50 på tisdagen och laddade upp inför den stora dagen med en minisemester i Miami tillsammans med maken Jesper. Men på själva födelsedagen samlades delar ur klanen Parnevik för att fira jubilaren. Phoenix var där – och för en stund, även Peg.

– När hon kom hem från Miami hade hon som ett minifirande. Det blev presenter, ballonger och blommor och så. Jag kände mig faktiskt ganska elak för att jag åkte. Jag bara ”hejdå, jag åker!”. Men hon är världens bästa mamma som förstår att om man har grejer, då är det så.

Peg gav henne ett halsband från Tiffanys i present. Ett hjärta med ordet ”mom” på.

– Hon älskar sådant där, så hon blev jätteglad.

Siktar på tjejweekend

Men en kompensation ska Mia ändå få – som plåster på såren för det korta firandet.

– Hon älskar att vara med familjen. Så vi kanske kör en tjejweekend, bara hon och jag och kanske Penny. Spadag, girl talk och mys.

Först väntar dock viktiga spelningen med Sondr.

– Jag är ju alltid intresserad av att jobba utanför min ”comfort zone”. Jag är inte alls van vid att köra midnatt- eller kvällsgig på klubbar. Det ska bli kul! Det kanske blir en ny värld för mig.

Hur laddar du upp?

– Innan en spelning lyssnar jag oftast bara på superbra musik gjord av starka kvinnor. Verkligen en girlpower-spellista med typ Beyoncé och Rihanna. Bara för att verkligen övertyga mig själv. Jag är inte en bra kändis. Det säger jag alltid. Jag hatar egentligen att gå på stora event och stå i rampljuset. Då man ha sitt alter ego som är halv-Beyoncé och halv-Rihanna som tar över.

Har du något namn på ditt alter ego?

– Nej, men jag tror att min syster Penny sa att det är typ Bridget. Det är ett typiskt amerikanskt sassy namn, självsäker och ”take no shit attitude”. Själv är jag inte så, utan fastnar lite i att vara blyg.

Ska du och Molly göra något ihop på spelningen imorgon?

– Det vore askul att göra något tillsammans, men jag vet inte vad planen är. Det skulle verkligen vara girlpower for sure! Jag får smsa henne.

ARTIKELN HANDLAR OM