Steve Irwin hånas i South Park

NÖJE

Australiensarna chockade när ”Krokodiljägaren” festar med Hitler

1 av 2 | Foto: South Parks karikatyr av Steve Irwin i avsnittet ”Hell on Earth 2006”

En storm av protester kommer nu från Australien mot South Parks skapare. I det senaste avsnittet går Steve Irwin på djävulens Halloweenfest.

– Vi har upprört människor förut och kommer att göra det igen, säger männen bakom serien.

Det hårt kritiserade South Park-avsnittet visades den gångna veckan i USA. Avsnittet heter ”Hell on Earth 2006” och där finns Steve Irwin med.

Tecknad med en stingrocka hängande från bröstet går han runt på en fest där Satan är värd. Irwin finns där tillsammans med bland annat Adolf Hitler, skriver Ekstra Bladet.

När Irwin anländer till festen tvingas han att övertyga värden att han är den riktige Irwin och inte bara någon som klätt ut sig.

Avsnittet visades bara två månader efter att Steve Irwin dödats av en stingrocka.

Brist på respekt

När serien visades i USA väckte den inte särskilt mycket uppståndelse bland sina fans.

Från Australien och även från andra delar av världen kommer nu en våg av fördömanden. En av de kritikerna anklagar skaparna Trey Parker och Matt Stone för total brist på respekt.

– Mr Irvin dog på ett mycket tragiskt sätt. Hans familj sörjer fortfarande och det är tragiskt för dem att att hans död behandlas på det här sättet i en tecknad serie. Och att det sker vid den här tidpunkten, säger medieanalytikern John Beyer till The Times.

Inte första gången

South Park-serien är känd för att driva med både döda och levande kändisar. Deras parodi på Tom Cruise och John Travolta väckte till exempel stora protester bland Scientologer världen över. I ett uttalande efter att avsnittet med Irwin visats säger Parker och Stone:

– Vi har förolämpat människor förut och kommer säkert att göra det igen. Vi vet att våra tittare inte inte kommer att bli chockade.

Tidigare artiklar:

Carl-Magnus Fagerholm