Fadern: ”Jag förstod inte vad jag skrev på”

NÖJE

Madonna adopterade barn från analfabet

Foto: Madonnas adoption - en het potatis Lille David anländer till England och sina nya föräldrar, Madonna och Guy Ritchie.

Fadern till Madonnas adopterade son förstod inte vilka papper han skrev på.

Enligt Sky News har han hela tiden trott att han även i fortsättningen ska vara barnets far.

Foto: David Bandas pappa ”Visste inte vad han skrev på”.

Madonnas adoption av lille David, 13 månader, har väckt starka reaktioner i omvärlden. Adoptionscentra och barnrättsorganisationer har kallat popstjärnans handlande för oetiskt.

Nu visar det sig att kritikerna hade rätt i sina farhågor.

Pappan till pojken, Yohane Banda, förstod inte vad det var för papper han skrev på när han överlät sin son till popstjärnan.

Kan inte läsa eller skriva

– Om de hade sagt till oss att Madonna ville adoptera min son och göra honom till sin egen son hade vi aldrig gått med på det, säger Banda, till nyhetsbyrån Reuters som besökt honom i hembyn Lipunga i Malawi.

– Jag kan inte läsa och skriva så jag litade på vad regeringsföreträdarna sa.

Enligt Banda var den officiella versionen att Madonna bara skulle ta hand om sonen enligt den undervisningsplan som barnhemmet i Malawi följde. Därefter skulle son och far återförenas.

På barnhem

David Banda blev placerad på barnhem när han var två veckor gammal. Hans mamma hade just dött och pappan, Yohane, 32, hade ingen möjlighet att ta hand om sonen.

I nästa vecka inleds en rättsprocess där en sammanslutning av flera människorättsgrupper kommer att hävda att det enligt Malawis lagar inte är tillåtet med internationella adoptioner.

Tidigare artiklar

Johanna Melén

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!