Miss J visar vägen

NÖJE

Han visar hur en äkta Top Model ska gå

1 av 2 | Foto: Aftonbladets egna Mysia Englund fick en pratstund med äkta divan Miss J Alexander.

Miss J Alexander som de flesta känner igen genom tv-programmet Top Model står och rycker i svenska designern Camilla Norrbacks kollektion direkt efter visningen på Stockholms modevecka.

– I love this one, oh and this one, säger han om och om igen om Norrbacks plagg.

Foto: Miss J älskar Camilla Norrback.

Under Camilla Norrbacks visning på onsdagen gled han in, Miss J Alexander. Mannen som är expert på catwalken, hur man ska gå, hur händerna ska se ut, vart blicken ska vara, allt lär han ut både till nya modellaspiranter och erfarna supermodeller. Även svenska storstjärnor han han arbetat med.

– Emma Sjöberg, Caroline Winberg, jag älskar dem alla. Designern Lars Nilsson är också en mycket god vän till mig, Stockholm är mitt fjärde hem. Först New York, sen Paris, sen Los Angeles, sen kommer Stockholm, säger Jay.

Många säger samma sak i just den staden de befinner sig just då, men Miss Alexander menar allvar.

– Jag har varit jättemycket i Stockholm i mitt liv, har spenderat mycket tid hos vänner i Åkersberga, så jag känner mig verkligen hemma här.

Du såg precis Camilla Norrbacks visning, vad tyckte du om modellernas gång?

– Först och främst tycker jag Camilla är fantastisk som ger dessa unga och oerfarna modeller chansen. Men jag måste också vara ärlig och säga att de såg oerfarna ut, lite rädda och osäkra, vilket inte alls är vad man vill se hos en modell, menar Jay.

Även om man känner sig osäker så får man inte visa det, och man måste lära sig arbeta med både ljus, ljud och sin kropp för att kontrollera catwalken, tycker Miss Alexander. I år har fler internationella modeller än någonsin beträtt Stockholms runways, bland dem Erin O'Connor, Irina Lazareanu och Lily Cole. Det har också varit tydligt att man satsat mer på erfarna svenska modeller i år.

Hur står sig våra svenska Top Models i jämförelse med Tyra Bansk Top Models?

– Jag tycker helt klart att flera av de svenska är mer internationellt gångbara i jämförelse med de amerikanska, tjejerna i Usa är mer anpassade för den amerikanska marknaden. Jag tror att de svenska har större chans att lyckas utanför Sverige, vilket så klart är ett mycket gott betyg, säger J.

Av alla svenska modeller du träffat, vem går bäst på catwalken?

– Eftersom Sverige är mitt fjärde land, så måste det vara jag!

Så talar en sann diva.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode