Oh La La Jag vill ha dig

NÖJE

”Tuva Novotny är min drömdejt”

1 av 4 | Foto: Ola Svensson är en blygsam stjärna: ”Jag har inga divalater. Innan gigen vill jag ha te och vanligt vatten. Det behöver inte vara något 12?000-kronors­vatten som jag hörde att det finns de som dricker i Båstad.”

Flera svenska kändisar har raggat på honom,

men ingen av dem har fallit honom i smaken. Klick! träffade singelaktuella Ola Svensson och snackade kärlek, fotboll och musik.

De gamla fotbollstakterna sitter i. Åtminstone i klädvalet. Skönsjungande Ola Svensson, 21, dyker upp i en stor röd mjukiströja, som han snabbt som attan drar över huvudet när han ser fotografen stå redo med sin kamera.

Under har han en enkel, men snygg, vit t-shirt som han matchat med hippa grå kostymbyxor och hängslen.

kladdade Smink

–Jag ville göra mig fin inför den här intervjun så jag sminkade mig lite. Men jag råkade smeta av mig lite på tröjan. Kommer det synas på bilderna? frågar han.

Fotografen flinar och skakar på huvudet. Ola flinar tillbaka.

–Ja, ja, jag vet att jag är fåfäng.

Han sätter sig avslappnat i en stor brun skinnfåtölj och ber om en kopp te. Jag frågar honom om hans sommarplaner och han levererar svaret med hög röst på bred skånska.

Svårt att träffas

–Jag är ute på promotionturné för min första singel Natalie, jag signerar en del och så gör jag lite spelningar. Bland annat ska jag göra en allsång med Lotta Engberg på Liseberg. Men det stora är att jag håller på att spela in mitt andra album som kommer släppas i mitten på september.

Under tennisveckan i Båstad gjorde Ola en spelning tillsammans med sina gamla ”Idol”-kollegor Måns Zelmerlöw, 21, och Danny Saucedo, 21. Något han beskriver som helt fantastiskt.

–Det var fullkomligt galet. Ett av de roligaste gigen jag någonsin gjort. Fansen ville inte sluta skrika.

Umgås du med idolerna privat?

– Jag och Måns umgicks extremt mycket under och efter ”Idol”. Då var vi ju nästan bästa pals, men sen har vi båda haft jättemycket att göra så vi har knappt hunnit ses. Sen har jag träffat Agnes då och då. Hon är den från ”Idol” som jag snackat mest med.

Känner du konkurrensen från de andra ”Idol”-pojkarna?

– Nej. Jag kör mitt race och jag tror ingen kommer göra exakt den musiken som jag gör. Vi kommer från samma program, är i samma ålder och jag och Danny har samma frilla. Men that’s it.

Jobbar du hela sommaren?

–Ja. Det hade varit skönt med en vecka ledigt, men det här är det absolut roligaste jag vet. Det är som att vara sugen på godis och få godis – hela tiden!

Hur går det med fotbollen nu när du valt att satsa på musiken?

– Jag älskar att kolla på fotboll men jag hinner inte spela längre. Jag är extremt bollkåt, så jag saknar fotbollen otroligt mycket. Men mest omklädningsrumskänslan, känslan av att vara ett team.

Tror du att du kommer hålla på med musiken resten av livet?

–Som det känns nu så tror jag det. Det är min ambition att få syssla med musik. Men det trodde jag om fotbollen också innan ”Idol”.

Har någon kändis raggat på dig?

– Ja, tre stycken till och med. Rickard Engfors har brutalraggat på mig – men det var bara på skoj. Han är min stylist. Men det känns inte rätt att berätta vilka andra som har raggat på mig.

Vilken svensk kändis är din drömdejt?

– Tuva Novotny som var med i ”Skilda världar”. Hon är sjukt söt. Men hon är nog för gammal för mig.

”Jag tror på ödet”

Har du någon flickvän?

– Nej, det har jag inte.

Letar du?

–Jag jobbar ju så himla mycket nu, så min inställning är inte att att ge mig ut och leta. Jag är en kille som tror på ödet. Att hon bara kommer till mig. Typ som i filmen ”Dagboken”. Så tror jag att det ska va’, för då är det äkta. Det kanske är lite att ta i och lite naivt men det är så jag drömmer om att det ska vara.

Elisabeth Vedin

[email protected]

Ola Svensson

"Jag är inte alls pantad"

Om Ola skulle skicka in en kontaktannons skulle den se ut så här:

7 sköna frågor

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!