Elsa Hosk: ”Hade ingen aning om att jag slog till Ariana Grande”

2014 blev hon Sveriges första Victoria’s Secret-ängel, hon ”broke the internet” med en vingrelaterad olycka mot Ariana Grandes huvud och har nu fått ta emot titeln ”Årest blickfång” på Elle-galan. Vi fick en pratstund med vår favoritmodell Elsa Hosk.

Grattis till nya titeln Elsa, hur känns det?

– Tack, det känns så bra. Superoväntat och jättekul att få komma hem och se alla i modebranschen som man jobbat med alla åren. Det har varit ett grymt år för mig, men tufft och kämpigt jobbmässigt så det känns kul att få fira att jag klarade av det.
 

Ja vilket år, du har blivit den första officiella svenska  Victoria's Secret-ängeln, hur är det?

– Det känns så kul och som en naturlig övergång. Jag har jobbat med Victorias Secret-märket Pink så länge så jag var förberedd på att det skulle hända. Men att bli en ängel för  Victoria’s Secret var verkligen det stora klivet. Det är så mycket större och det är mycket mer resor. Det har varit enormt mycket mer jobb och enormt mycket mer ansvar men samtidigt superkul och utmanande.

Okej, vi måste prata om Ariana Grande-incidenten på Victoria’s Secret-visningen när du råkade smacka till henne i huvudet med dina vingar.  

– Jag hade ingen aning om det! Efter visningen skulle vi se hur det hade gått, eftersom vi filmar visningen två gånger. Då kom Ariana fram till mig och sa ”Did you know you hit me with your wings”. Jag sa ”Åh nej men gud förlåt”. Vi modeller brukar ju flörta lite med artisterna som uppträder på visningen så vi hade övat in det men så stod dansarna helt i vägen och ja, det blev så fel. Som tur är kom det inte med i tv-sändningen. Det blev alla väldigt besvikna över förutom jag, jag blev jätteglad.

Men bilderna på det spreds som en löpeld, anade du att det skulle bli en sådan stor grej efteråt?

– Nej! En kompis skickade ett  mms och skrev  haha du smackade till Ariana Grande på catwalken. Sen var det överallt. Dagen efter hade jag  papparazzis utanför min lägenhet som ropade ”Did you do it on purpose”. Det var så sjukt. Det blev världens grej.

Hur skiljer sig egentligen uppmärksamheten i USA från den här hemma?

– I New York har jag alltid känt mig anonym men nu på senare tid när det här med Victoria’s Secret har blivit en så stor grej så känner folk igen en. Jag bor precis vid ett hotell där kändisar brukar bo också så det är alltid  paparazzis där och nu vet de om att jag är en ängel så de tar bilder och skriker mitt namn varje gång jag går förbi. Det är en utomkroppslig upplevelse. Ibland går jag omvägar för att slippa.
 

Vad har du för spännande på gång i framtiden?

– Som modell är man något av en docka, folk får göra vad de vill med en.  Därför har jag blivit sugen på att göra något själv, något kreativt. Så jag och min kompis ska starta ett klädmärke, sen designar jag en väska för  Lancaster och ett par jeans för ett märke som heter Redun. Så det är mycket designinriktigt som händer, vilket är jättekul.

Vilka plagg kommer att finnas i din  vårgarderob?

– För ett par veckor sedan gick jag in på  Céline, vilket är livsfarligt! Men jag köpte en beige kappa som är klockad, tunn och så fin! Jag kan knappt vänta tills kylan försvinner så att jag kan få använda den. Annars är det samma gamla vanliga skinnjacka och ett par gamla  Levi's, det är min uniform.

Har du några smarta skönhetsknep att bjuda på?

– Jag sover ibland med hårinpackning i håret, inlindat i en handduk. Använder man plattång, locktång och fixar sitt hår mycket så är det här världens bästa knep. När man sköljer ur det på morgonen får man världens mest skinande hår.  Kerastases hårinpackning är ett bra tips. Sen ska man såklart dricka mycket vatten, det är det smartaste man kan göra. Och att använda solskyddsfaktor. Gå hellre och gör en  spray-tan än att lägga dig på stranden.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN