Kissie om sina rädslor inför ”spöknatten”

avIda Lithell

Aftonbladet TV sänder live hela natten

1 av 3

Alexandra ”Kissie” Nilsson fasar för natten hon ska tillbringa i landets påstått mest hemsökta hus.

- Jag är inte så stursk som jag vill verka, säger hon.

Kvällen den 29 oktober går succébloggaren Alexandra ”Kissie” Nilsson, 23, dokusåpadeltagaren Samir Badran, 24, och schlagerprofilen Anna Book, 44, in genom dörren till Borgvattnets prästgård i Jämtland. De ska tillbringa natten i Sveriges påstått mest hemsökta hus samtidigt som kamerorna rullar. Händelsen sänds live under Viral TV:s flagg på Aftonbladet, och nu börjar deltagarna känna av sitt åtagande.

- Jag är redan nervös, säger Alexandra ”Kissie” Nilsson.

- Det läskigaste jag gjort hitintills är att åka spöktåget på Gröna Lund. Det här känns aningen värre.

Hur kommer du att förbereda dig?

- Jag tänker ta med mig tjocka och skyddande kläder. Av två anledningar, det kan nog bli kallt i huset och så är jag fruktansvärt klumpig. Golvet ser inte ut att vara speciellt rakt. Med rätt kläder gör det inte ont om jag faller.

 Vem av er tre kommer vara mest rädd under natten?

- Samir, garanterat. Han blev rädd för en tvättbjörn när han var med i Paradise Hotel. Anna har jag aldrig träffat och själv är jag ganska kaxig. Fast kaxigheten är tyvärr bara en fasad. Jag är inte så stursk som jag vill verka.

”Har andar som hjälper oss”

- Hur jag ser på övernaturliga fenomen? Det är faktiskt något jag har börjat förhålla mig till. Min nageltjej och jag har djupa diskussioner om  energier i andevärlden. Jag är övertygad om att vi har andar som hjälper oss, att det man tänker är det man får. Därför försöker jag tänka positivt.

”Finns risk att jag blir arg”

Väl i huset kommer trion tilldelas uppdrag knutna till spökhistorier om platsen. Alexandra ”Kissie” Nilsson är tydlig med det värsta som skulle kunna hända henne under natten.

- Att jag råkar däcka och vaknar i mörkret och blir skrämd, då finns det en risk att jag blir arg och börjar skrika. Det är så jag funkar när jag blir rädd. Men den sidan vill jag inte visa för folk.

Vilket stöd skulle du vilja få av dina  bloggföljare?

- Jag är ute efter tips. Finns det något knep för att kunna se bra i mörker?