Dermot rasar: Bullshit, Tony

NÖJE

Slår tillbaka mot jurykollegan efter Stenmark-bråket

1 av 2 | Foto: Dermot Clemenger svarar nu på kritiken som Tony Irving framförde efter Ingemar Stenmarks framträdande”Let’s dance”. Clemenger menar att Irving är ute efter att skapa uppmärksamhet åt sig själv. ”Han fick ju två löpsedlar av det här”. Även jurykollegan Ann Wilson har bemött Irvings kritik och menar att hon inte favoriserat slalomkungen.

Tony Irving rasade mot jurykollegorna efter fredagens Let’s dance - och anklagade dem för att favorisera Stenmark.

Nu ryter Dermot Clemenger tillbaka.

– Det känns inte okej, det är bara bullshit, säger han.

Ingemar Stenmark orsakade jurybråk i fredagens ”Let’s dance”. Efter programmet kritiserade Tony Irving sina kollegor för att favorisera den före detta slalomstjärnan, och ge honom en mildare bedömning än andra.

– Jag tror att vi kommer behöva ha ett riktigt allvarligt möte om hur vi ska handskas med det här inför nästkommande tävling, sa han till Nöjesbladet strax efter sändningen.

”Känns inte okej”

Nu ryter Dermot Clemenger tillbaka mot jurykollegans utspel - och berättar att något möte ännu inte blivit av.

– Det här känns inte okej. Det är bara bullshit, när har Tony någonsin kallat till ett möte? Han kanske skulle vilja ha den positionen att han kunde göra det, säger han.

Clemenger säger att han inte bedömer tittarfavoriten annorlunda än de andra tävlande. I stället menar han att det är Tony Irving som ger Ingemar Stenmark specialbehandling när han kritiserar honom så hårt.

– Alla måste behandlas på samma sätt. Ingemar ska inte bli bättre än någon annan, jag tycker han förväntar sig mer från Ingemar än de andra. Jag tror inte på att såga folk jämns med fotknölarna, jag skulle aldrig kunna göra det, säger han.

Dermot Clemenger tror att Irving går hårt åt Stenmark för att skapa uppmärksamhet kring programmet och sig själv.

– Om han ska såga måste han vara konsekvent. Jag undrar varför han inte varit lika hård mot Jonas Hallberg som dansade mycket sämre. Där var det bara gullgull. Det känns inte som att han sågar Stenmark för att han ska bli bättre, utan för att skapa rubriker, säger han.

”Har inte pratat”

Han reagerar också på att Tony Irving vänder sig till Nöjesbladet med sin kritik, i stället för att ta upp den med honom och jurykollegan Ann Wilson.

– Det han uttalar till er har han aldrig sagt till oss. Han är inte dum, han fattar att tidningarna kommer att skriva. Han fick ju två löpsedlar av det här, säger han.

Hur är stämningen mellan dig och Tony Irving efter det här?

– Stämningen var okej efter programmet i fredags, sedan dess har jag inte pratat med honom.

Nöjesbladet igår.

Storbråk i juryn efter Stenmarks framträdande i ”Let’s dance”

n Sedan säsongstarten av ”Let’s dance” har tittarfavoriten Ingemar Stenmark kritiserats hårt av juryprofilen Tony Irving, som bland annat kallat hans insats för dålig och utan kraft och energi.

n Efter fredagens sändning förklarade Tony Irving hur besviken han var över att resten av juryn inte vågade gå lika hårt åt skidstjärnan, och menade att de var rädda för att såga honom.

n Jurymedlemmen Ann Wilson höll inte med sin kollega, utan hävdade att hon inte favoriserade någon. ”Om han talar för mig så han helt fel ute”, sa hon efter Irvings kritik.

ARTIKELN HANDLAR OM