Roxette hyllades i Amsterdam

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Publiken hade ståpäls

1 av 2 | Foto: Leo Beerens/Sunshine
Marie Fredriksson sjöng två låtar, ”It must have been love” och ”The look”, tillsammans med Per Gessle. ”Hon var fantastisk”, säger Gessle om hennes insats.

Här gör Roxette scencomeback i Amsterdam – efter åtta års frånvaro.

Per Gessle hyllar sin vän och kollega Marie Fredriksson.

– Hon gjorde ett kanonjobb. Hela lokalen hade ståpäls, säger Per Gessle till Nöjesbladet.

En av Sveriges största musikexporter är tillbaka. Marie Fredriksson och Per Gessle återförenades på scenen som Roxette i går. Nöjesbladet pratade med Per Gessle precis efter spelningen.

Han har bara superlativ att säga om återföreningen:

– Det var helt fantastiskt, magiskt och en enormt häftig publik. En av mina roligaste spelningar någonsin faktiskt, säger Per Gessle.

Är imponerad

Marie Fredriksson klev upp på scenen i Amsterdam och sjöng superhitsen ”It must have been love” och ”The look”.

– Vi har ju en sådan häftig låtskatt ihop, det är något speciellt när hon är med. Hon gjorde ett kanonjobb, det tog lång tid att avsluta spelningen för publiken ville aldrig sluta klappa.

Gessle är imponerad av Marie Fredriksson.

– Det är svårt att komma in som gäst. Man bygger upp en relation med publiken under ett gig och det är inte så lätt att vara nummer två som kommer in. Hon var fantastisk, säger han.

”Fick enorm boost”

Per Gessle har precis avslutat sin soloturné i Europa. I går kom nyheten att Roxette ska göra 40-50 spelningar runt om i Tyskland, Holland och Belgien i höst. Det sker i samband med ”Night of the proms”-turnén, en årligt återkommande festival där man kombinerar popmusik med klassisk musik. Roxette skulle egentligen ha medverkat för sju år sedan, men då tvingades de ställa in eftersom Marie Fredriksson drabbades av en hjärntumör.

Men nu blir det äntligen av.

– Det kommer att bli jättehäftigt. Det är det ultimata eftersom man slipper allt det jobbiga och i stället är del av en stor organisation, säger Per Gessle.

Du har velat återförena Roxette ganska länge, varför just nu?

– Jag har hela tiden sagt att det är upp till Marie om hon känner att hon orkar. Men hon fick enorm boost när hon spelade på ”Stjärnklart” i julas och på QX-galan, säger Per Gessle.

Vad sa Marie efteråt?

– Hon var alldeles knäckt för att vi fick en sådan respons. Publiken var ett enda stort leende, hela lokalen hade ståpäls.

Ska göra nya låtar

På fredag spelar Per Gessle i Halmstad och i helgen avverkar han två konserter i Stockholm.

Om Marie Fredriksson är med på scenen även där vet han inte än. Än så länge är inga framtida spelningar på hemmaplan inplanerade.

– Det får vi se. Allt handlar om Marie tycker det är kul. Men i höst kommer vi att spela in några nya låtar. Om det blir ett nytt Roxette-album återstår att se, säger Per Gessle.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN