Efter stöldanklagelsen – Gunilla Perssons rättegång skjuts upp

avMathilde Albinsson

NÖJE

Gunilla Persson anklagas för att ha stulit solglasögon från en Chanel-butik i Florida.

Den 21 juni skulle Hollywoodfrun ställas inför rätta.

Men förhandlingen har blivit inställd.

”Jag väntar mig ingen rättegång”, skriver Perssons advokat Philip T Ridolfo i ett mejl till Expressen.

I slutet av maj greps Gunilla Persson av polis i Palm Beach. Enligt polisrapporten ska Persson ha gått in i en lyxbutik där hon provat ett par solglasögon av märket Chanel, värda drygt 4 700 kronor.

Efter att ha handlat en handväska ska hon ha lämnat affären, fortfarande med glasögonen på huvudet. Allt ska ha fångats på övervakningsfilm.

Den 21 juni skulle förberedande förhandlingar inledas. Samtidigt har Gunilla Persson hela tiden hävdat via advokaten Michael Murphy att hon är ”oskyldig” och att allt rör sig om ”ett missförstånd”.

Men torsdagens förhandlingar ställs in. Orsaken är i nuläget okänd. Hon har tidigare lämnat in krav på juryrättegång. Gunilla Perssons advokat Philip T Ridolfo är förtegen om händelseförloppet. I ett mejl till Expressen förklarar han följande:

”Jag är upptagen och vill inte diskutera fallet.”

”Jag väntar mig inte någon rättegång.”

Han vill inte förklara varför han tror att en rättegång kommer utebli, eller vad utfallet sannolikt blir om rättegång inte blir av.

”Jag jobbar på att lösa fallet”, skriver han vidare i mejl till tidningen och fortsätter:

”Jag är inte villig att dela med mig av hur jag avser göra det.”

Nöjesbladet har sökt Gunilla Persson, Michael Murphy samt Philip T Ridolfo utan framgång.

1 av 5 | Foto: Stefan Mattsson
Gunilla Persson.

Samtidigt vistas Gunilla Persson i Florida, samma delstat där brottet ska ha ägt rum och där eventuell rättegång också utspelar sig. I måndags skrev Gunilla Persson om den stundande resan på sin Instagram.

”Imorgon, tisdag åker Erika och jag till Florida. Jag är glad att Erika har sommarlov och att jag har bra caregivers till mamma och katterna”, skev hon i måndags.

Hon har därefter dokumenterat resan. På tisdagen poserade hon med dottern Erika och lät meddela att de kommit fram till hotellet i Miami och någon timme senare skrev hon i ett nytt inlägg att de åker vidare till New York på torsdag kväll.

Vem är din favorit? 00:42
ARTIKELN HANDLAR OM