Skrev bok om att mörda – misstänks ha skjutit sin man

avLinn Elmervik

Deckarförfattaren Nancy Crampton-Brophy, 68, skrev en berättelse om hur man bäst mördar sin man.

Nu har hon gripits för mordet på sin make.

– Familjen är i absolut chock just nu, säger författarens svärmor till The Oregonian.

Den 63-årige kocken Daniel Brophy hittades skjuten till döds på sin restaurangskola i Oregon i juni.

Nu misstänks hans fru, författaren Nancy Crampton-Brophy, för mordet, skriver Washington Post. Hon greps av polis i sitt hem den femte september.

– Familjen är i absolut chock just nu, säger Daniel Brophys mamma Karen Brophy till lokaltidningen The Oregonian.

Deckarförfattaren Nancy Crampton-Brophy har skrivit flera böcker om mysterier och romantik. I romanen ”The wrong husband” försöker den kvinnliga huvudpersonen lämna sin make genom att fejka sin egen död och i ”The wrong cop” fantiserar en hustru om att döda sin man.

1 av 2
Nancy Crampton-Brophy.

Skrev om mordvapen

2011 publicerade Crampton-Brophy en kortare text med titeln ”Hur du mördar din man” på nätet. I texten förklarar hon att hon som författare funderar mycket på polisutredningar och hur man bäst kommer undan med ett mord. Crampton-Brophy går också igenom vilket mordvapen som passar bäst för ändamålet och avfärdar skjutvapen eftersom de är ”högljudda”.

I en intervju med en bokbloggare 2012 berättade Nancy om sin dragning till mysterier och mord.

– Mord, kaos och skador verkar dyka upp i mitt huvud naturligt. Vilket innebär att min man har lärt sig att sova med ett öga öppet, sa hon då.

Sörjde maken på Facebook

Under sommaren sörjde Nancy Crampton-Brophy öppet sin makes död och i ett känslosamt Facebookinlägg bad hon sina vänner att vänta med att höra av sig eftersom hon var i chock.

”Även om jag uppskattar alla era kärleksfulla meddelanden är jag överväldigad. Snälla, vänta ett par dagar med att ringa tills jag kan fungera”, skrev hon.

Nancy Crampton-Brophy och Daniel Brophy var gifta i över 25 år.

ARTIKELN HANDLAR OM

Deckare

AB Voice