Gunilla Perssons träningsvägran i Biggest loser VIP: ”Jag lever ju med värk”

avMathilde Albinsson

Gunilla Persson lider av ryggvärk och skippar gymmet i säsongspremiären av ”Biggest loser VIP”.

I stället går hon på massage.

– Lev en timme i min kropp och sen kan ni uttala er, säger hon till Nöjesbladet.

Gunilla Persson, 59, har fastnat i ett ohälsosamt mönster. I säsongspremiären av ”Biggest loser VIP” beskriver hon en hektisk vardag varvad med mycket arbete, möten och middagar. Där emellan vårdar hon sin mamma Iris och tar hand om dottern Erika.

– Jag känner att jag har för mycket som hänger på mina axlar. Min mamma har jag kämpat med i sju år. Hon har ju en demenssjukdom, så det har ju inte varit lätt. Ibland känns det som att fysiskt sett så håller jag på att falla ihop, liksom. Jag lever för min mamma och min dotter, men om jag blir sjuk själv eller mår så dåligt själv och går under själv – vem ska då ta hand om dem, säger hon i programmet.

Det och en önskan om att gå ner ett par kilo i vikt gjorde att Gunilla Persson tackade ja till att medverka i programmet.

”Väldigt tacksam”

För Nöjesbladet utvecklar hon beslutet:

– Jag hade ju några kilo att förlora. Man ser på mig att jag inte är i bra form. Jag har aldrig vägt vad jag vägde, mer än när jag var gravid. För mig var jag överviktig, eftersom mina skönhetsideal är helt annorlunda när man kommer från att ha varit toppmodell, säger hon och fortsätter:

– Då får man inte låta sig själv, genom att äta fel och kanske inte träna och hålla igång, förfalla. Jag ägnade ingen tid åt mig själv. Jag var tvungen att sätta mig själv först en tid och det är jag väldigt tacksam över att jag gjorde.

1 av 3
Gunilla Persson i Biggest loser VIP.

Hollywoodfrun har trots allt lysande värden. Hon vägdes in på 75,4 kilo. Vikten mot hennes 171 centimeter långa kropp ger ett BMI på 25. Helt normalt, konstaterar läkaren Mikael ”Soldoktorn” Sandström i programmet. På det hela taget visar proverna att hon mår ”som en 40-åring”. Men det finns ett varningstecken.

– Men. Du har en väldigt hög fettprocent och en låg muskelprocent, det vill säga fördelningen mellan muskler och fett är skev. Jag får känslan av att du inte är tillräckligt fysiskt aktiv, säger Sandström i programmet.

”Jag lever med värk”

Personliga tränaren Mikael Hollsten menar att tricket för att balansera ut den skeva fördelningen stavas träning. Det örat vill Gunilla Persson, som lider av skolios sedan 14 års ålder, dock inte lyssna på.

När övriga deltagare sliter i gymmet för första gången, får Hollywoodfrun massage i stället.

För Nöjesbladet erkänner Gunilla Persson att det förekom en del dispyter mellan henne och Mikael Hollsten angående träningen.

– Jag fick alltid sätta ner foten mot honom. Jag är inte född igår. Det här har jag ju kämpat med i hela mitt liv. Vissa saker var helt förkastliga för mig. Det fick jag tala om för honom, säger hon och lägger till:

– Mitt mål var inte att pressa mig själv till döds för att gå ner i vikt. Det behövde jag inte göra. Jag hade inte samma motivation att köra stenhårt i gymmet som de andra. Alla vägde runt 95 kilo och upp. Det är en helt annan viktklass.

1 av 4
Gunilla Persson får massage.

Kände du att han inte förstod?

– Vi hade våra meningsutbyten, men vi blev definitivt inga ovänner. Tvärtom, han är en utmärkt tränare. Men blev jag pressad för hårt eller någon ville köra för hårt då säger jag bara ifrån. Det är som jag säger i programmet: ”Lev en timme i min kropp och sen kan ni uttala er.” Jag lever ju med värk.

Nu hoppas Gunilla Persson på tittarrekord för årets säsong av ”Biggest loser VIP”. Som hon själv skriver på Instagram: ”Se ett av de bästa program som någonsin gjorts i teves historia.”

– Jag tycker det är väldigt bra gjort, bra klippt, bra framtoning som är väldigt positiv, samtidigt som vi ju talar om riktigt verkliga problem. Och jag har nått min målsättning.

”Biggest loser VIP” har premiär måndag klockan 20.00 på TV4.

Bli allmänbildad och få ett avsevärt mycket roligare liv - följ Nöjesbladet på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM