Crosby hyllar Joni Mitchell som den främsta

TT

Uppdaterad 2023-01-20 | Publicerad 2021-09-05

David Crosby, 80, har titulerat sin senaste skiva efter en låt av Joni Mitchell som han också gör en cover på. Arkivbild.
David Crosby, 80, har titulerat sin senaste skiva efter en låt av Joni Mitchell som han också gör en cover på. Arkivbild.

I en lång intervju i The Guardian berättar den nu 80-årige David Crosby, från Crosby, Stills, Nash and Young vilka förlupna kommentarer som gjorde honom osams med Neil Young. Crosby gör numera musik med James Raymond, en son som han under 30 år inte visste att han hade. I intervjun förklarar han också att han ser Joni Mitchell som den bästa av dem alla, bättre även än Bob Dylan.

I somras släppte David Crosby sitt senaste album ”For free” med titeln hämtad från Joni Mitchells låt som han också gör en cover på. De två har också återknutit kontakten efter att Mitchell 2015 drabbades av en så kallad aneurysm, ett pulsåderbråck i hjärnans blodkärl.

– Det råder ingen tvekan, hon var på långa vägar den bästa singer-songwritern. Jag tycker fortfarande inte att någon kommer nära. Hon är en lika bra poet som Bob (Dylan) och hon är en mycket bättre sångerska och musiker, säger Crosby.

Läs mer: David Crosby död vid 81 års ålder.

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln