Magdalena Forsberg: Claes är otroligt rutinerad och kunnig

Duon vill försvara titeln i ”På spåret”

Förra året vann de ”På spåret” och nu ska titeln försvaras.

Men för Magdalena Forsberg och Claes Elfsberg var det inte självklart att ställa upp igen.

– Vi var överens om att ingen skulle tacka ja.

Ikväll tävlar ni i ”På spåret”, hur är det med tävlingsnerverna?

– De är alltid på helspänn. Det är spännande att sätta sig i första klass eller dressinen och jag frågar mig alltid ”Vad gör jag här?”. Men det är förbaskat kul.

Är det mindre nervöst den här gången eftersom ni vann förra året?

– Det är faktiskt lite mindre nervöst. Nu har vi varit med en gång och vunnit, men då hör det tydligen till att man ska försvara sin titel. Förra året satt jag och Claes faktiskt och diskuterade vad vi skulle svara om vi skulle få frågan igen. Då var vi överens om att ingen skulle tacka ja.

Hur har du förberett dig?

– Man försöker kolla lite i kartor, men det är sällan man har nytta av det. Det kan ju komma vilken fråga som helst om vad som helst. Det är vissa som tror att man får en hint innan om vad som ska komma, men så är det verkligen inte.

Magdalena Forsberg och Claes Elfsberg tävlar tillsammans i ”På spåret” igen.
Magdalena Forsberg och Claes Elfsberg tävlar tillsammans i ”På spåret” igen.

Hur är Claes Elfsberg som partner i buren?

– Claes är fantastisk. Han är otroligt rutinerad och kunnig. Han är en tävlingsmänniska och en klippa att ha i buren. Vi är från olika generationer och jag är från idrottssidan så vi kompletterar varandra bra.

Hörs ni privat?

– Nej, det kan man inte säga. Hade han bott i Sundsvall så kanske.

Sjukdomen förändrade Magdalena Forsbergs syn på livet.
Sjukdomen förändrade Magdalena Forsbergs syn på livet.

Du var med i ”Let’s dance”, det känns som att du och din danspartner Tobbe Karlsson fick bra kontakt?

– Vi är supervänner, det är verkligen kul. Vi hänger en hel del och det är underbart.

Under pandemin sa du att du gärna blir bonde?

– Haha! Det vill jag alltid och jag är lite bonde. Jag är uppvuxen på en gård som jag har tagit över av mina föräldrar så jag är lite skogsbonde. Jag gillar att odla och äta min egenodlade mat. Idag har jag ätit grönkål som är från min egen odling, garanterat obesprutad.

Hur har du och din make Henrik klarat av pandemin och att umgås mycket?

– Det har vi klarat bra. Henrik jobbar som lärare och har tvingats sitta hemma och undervisa på distans. Men förhållandet har klarat sig bra, om en relation inte klarar av att man umgås mycket, då är det lite konstigt tycker jag. När vi höll på och idrottade så umgicks vi 24 timmar om dygnet.

Du hade en tumör på njuren för några år sedan, mår du bra idag?

– Den visade sig vara godartad, men det visste jag inte. De opererade bort min njure och så fick jag vänta i åtta veckor. Under tiden trodde jag att jag hade cancer, men så fick jag beskedet att den var godartad. Det var det bästa beskedet jag kunde få och det har förändrat min syn på livet. Nu är det bara att tacka ja till saker och bara ”gört”. Jag har blivit en lite annan person efter den erfarenheten.

Hur ser fredagsmyset ut för dig och familjen?

– Vi har verkligen varit nere i fredagstacoträsket, men nu när sönerna är större kan vi sväva ut. Nu kan vi återvända till fredagsrisotto med lite rödvin till. Kanske en tryffelrisotto, mums!

Publisert:

LÄS VIDARE