Petter Stordalen och Märta Elander Wistén har blivit sambor

Petter Stordalen med flickvännen Märta Elander Wistén. 
Petter Stordalen med flickvännen Märta Elander Wistén.

I mars har de varit ett par i två år.

Nu berättar Petter Stordalen och Märta Elander Wistén i en exklusiv intervju med Aftonbladet om den stora kärleken, samboskapet och de nya familjemedlemmarna.

– Jag är nog världens lyckligaste man och är så kär.

Det var sommaren 2020 som det avslöjades att norske hotellmagnaten och miljardären Petter Stordalen, 58, mött kärleken i svenska före detta elitryttaren Märta Elander Wistén, 31. I september samma år kunde Aftonbladet publicera exklusiva bilder på paret som inte ställt upp på bild tillsammans tidigare.

Under torsdagskvällen dök de upp på premiären av magikerduon Brynolf & Ljungs nya show ”Stalker” på Rival i Stockholm och de ställde gärna upp på en intervju för Aftonbladet.

Hur mår ni?

– Vi mår fantastiskt bra. Att få gå på en sådan här magisk afton med Märta är ju magiskt. 

Har du fått fart på dina verksamheter efter pandemin?

– Nu är allt mycket bättre. Jag är väldigt glad för att ha kunnat ta tillbaka alla anställda. Det var nog det som var mest brutalt, att behöva permittera och säga upp så många. Men det har verkligen varit en lång period.

– Sverige har ju haft ett mer öppet samhälle än Norge, Danmark och Finland som stängt ner i långa perioder. Det har varit enormt krävande, men nu har vi kommit igenom allt och ska fortsätta investera och bygga hotell i Sverige. Nu gäller det bara att få alla ovaccinerade att vaccinera sig. 

Petter Stordalen.
Petter Stordalen.

Har blivit sambor

Petter Stordalen förklarar att han tillbringar ungefär lika mycket tid i Sverige och Norge. 

– Jag är mest där Märta är.  

Du hänger efter henne som en svans?

– Ja, haha! Jag bär väskorna åt Märta.

Vi har förstått att ni är sambor?

– Ja, vi är sambor både i Stockholm och i Oslo. Det känns fantastiskt och funkar väldigt bra. 

Petter Stordalen skrattar när han får frågan om de delar inredningssmak.

– Jag har fått lära mig om inredning av Märta. Hon har verkligen talang för inredning och kan se vad som blir bra. Jag har ingen talang alls för det, förklarar han varpå Märta skämtsamt flikar in:

– Petter är väldigt bra på att hålla med om vad jag tycker är bra. Han lyssnar på mig. 

Ni känns väldigt lyckliga ihop?

– Ja, det är vi. Jag är världens lyckligaste man. Märta har också varit så viktig för mig under pandemin. När vi var i lockdown i Norge var hon en fantastisk ljuspunkt i tillvaron. Nu har vi förresten också skaffat två hundar! 

Märta fortsätter:

– Det är så mysigt. Vi köpte en liten hund först, men Petter vill bara ha jättestora hundar. Så han fick sin stora hund och så har jag min lilla. Min är lite mer av en myshund och det tycker faktiskt Petter också. Vi har en korg vid sidan av sängen som hon sover i, men ibland vaknar jag på natten av att det viskas från Petters sida. Då viskar han till henne och lyfter sedan upp henne.

”Han är världens mest generösa”

Petter Stordalen nickar och ler.

– Tidigare hade jag som princip att hundar inte ska vara i sängen. Men så kommer den där lilla hunden… Då tänker jag, okej. Men den stora schäfern får inte sova i sängen.

Märtas vänstra ringfinger pryds av en gnistrande alliansring, men det är ingen förlovningsring. Om det blir så i framtiden återstår att se. 

– Vi får se vad som händer. Men vi har det väldigt fint tillsammans och allt går väldigt bra. Vi har också samma intressen och gillar att göra samma saker. Jag är väldigt kär. Jag är så kär och lycklig! Det är fantastiskt. 

Märta, vad är det bästa med Petter?

– Han är världens mest generösa och snälla person. Det är det absolut bästa med honom, säger hon och vänder sig mot Petter:

– Det var väldigt fint sagt. Märta har en enorm empati och en förmåga att förstå om saker är svåra. Hon är extremt stöttande.

– Självklart är hon också vacker. Men jag definierar inte enbart henne som det. Hon har också den vackraste insida som finns. Ni kan ju bara tänka er hur bra hon är.

Publisert:

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln