Petra Mede klar för ny TV4-satsning: ”Humor och blodigt allvar”

Kändisar snurras runt i ”Hjulet”

Petra Mede leder quizshowen ”Hjulet” i TV4.
Petra Mede leder quizshowen ”Hjulet” i TV4.

Petra Mede fortsätter att ta sig an lekformat i TV4.

Näst på tur är frågesporten ”Hjulet” där kändisar snurras runt i ett – ja, hjul.

– Ett perfekt upplägg för mig, säger programledaren i ett pressmeddelande.

Okej, häng med nu.

Sex kändisar, alla med varsitt expertområde, sitter i ett stort hjul som snurrar runt. En av tre tävlanden som som slumpas fram ur ett annat mindre hjul under kändishjulet och skickas upp genom ett hål – får välja frågeämne – till exempel mat, musik eller politik – och en av kändisprofilerna slumpas fram för att hjälpa deltagaren.

”Vilken fröjd!”

Har kändisen väglett till fel svar kommer den få höra det av programledaren Petra Mede och den kändis som faktiskt kunde svaret. Och deltagare som svarar fel skickas ner genom hålet igen och de andra deltagarna får chansen att tävla. Den deltagare som är kvar vid programmets slut vinner 500 000 kronor.

Puh.

Formatet kommer från brittiska BBC och är det senaste i raden för Petra Mede att ta sig an sedan rekryteringen till TV4.

– Vilken fröjd att vara navet i ”Hjulet” och ändå inte behöva svara på en enda kunskapsfråga. Ett perfekt upplägg för mig. Jag älskar att det är humor och blodigt allvar på en och samma gång. Kändisarna riskerar bara sina karriärer och sitt anseende, medan de tvälande riskerar att gå hem tomhänta eller med en halv miljon på fickan, säger hon i ett pressmeddelande.

”Högt och lågt”

– Detta är en quiz där man som tittare ska kunna utmana sin allmänbildning. Högt och lågt, humor och spänning, säger Martin Nygren, exekutiv producent på TV4.

Mede har under sin tid på TV4 lett satsningar som ”Let’s dance”, ”Min historiske pojkvän” och ”Stjärnornas stjärna”.

Programmet har premiär den 13 april och kommer att visas på TV4 och TV4 play.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN